Vyhľadávanie:

Naši zaujali na medzinárodnej konferencii údržbárov

Naši zaujali na medzinárodnej konferencii údržbárov

Jubilejný 20. ročník medzinárodnej konferencie Národné fórum údržby 2021 sa konal v Trnave. Údržbárskeho fóra sa zúčastnilo 194 účastníkov. Okrem domácich vystúpilo aj 25 zahraničných spíkrov.
Za USSK sa tejto údržbárskej kon
ferencii zúčastnili 6 zástupcovia: Peter Gazsi, Generálny manažér pre transformáciu údržby a podporu výroby, Karol Nezval, Branislav Kyseľ, Milan Lučan a Juraj Valent. Ako člen organizačného výboru sa podujatia zúčastnil aj Marko Rentka.
O tom, že proces transformácie údržby je dôležitý nielen pre našu firmu, ale aj pre ostatné spoločnosti, svedčil aj najvyšší záujem o ich prednášky, ktorý malo až 93 % zúčastnených
a samozrejme veľké množstvo otázok týkajúcich sa prezentovaných oblastí. Odbornú kvalitu
a aktuálnosť danej problematiky potvrdil rebríček prezentácií, kde sa prezentácie USSK umiestnili
v Top 3 prezentáciách na Národnom fóre údržby 2021.
Cieľom konferencie bolo priniesť aktuálne informácie v oblasti údržby a vytvoriť vhodné podmienky na výmenu skúseností  odborníkov v údržbe nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Konferencia bola rozdelená na 5 tematických okruhov:
Progresívne technológie údržby, Najlepšia prax
a informačné systémy v údržbe, Bezpečnosť a životné prostredie v údržbe, Prediktívna údržba
a diagnostika a Špeciálne témy.
V oblasti Najlepšia prax a informačné systémy v údržbe predstavil výsledky Transformačného procesu údržby v USSK Peter Gazsi, ktorý vysvetlil ciele a dôvody potreby Transformácie údržby
v U. S. Steel Košice, spolu aj so stratégiou údržby na najbližšie obdobie. Následne boli účastníci konferencie oboznámení s jednotlivými vlnami – etapami transformácie.
Tému Zlepšenie plánovania a rozvrhovania prác zameranú aj na zvyšovanie produktivity práce predniesol Juraj Valent. Zvýšenie spoľahlivosti zariadení
– RCM spolu s určovaním kritickosti zariadení a nastavovanie správnej stratégie údržby na zariadenia vysvetlil Branislav Kyseľ. Informácie o IT podpore pre proces údržby, systém reportingu, sledovanie a vyhodnocovania KPI a nežiaducich udalostí prezentoval Milan Lučan.
Prínosom konferencie boli nielen informácie o nových trendoch a technológiách v údržbe, ale aj nastavenie spolupráce a výmena osobných skúseností medzi jednotlivými účastníkmi konferencie, ktoré by mali pokračovať na najbližšom Národnom fóre údržby na budúci rok.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...