Vyhľadávanie:

United States Steel Corporation oznámila výsledky za druhý štvrťrok 2024

United States Steel Corporation oznámila výsledky za druhý štvrťrok 2024

United States Steel Corporation oznámila výsledky za druhý štvrťrok 2024

  • Čistý zisk za druhý štvrťrok 2024 vo výške 183 miliónov USD alebo 0,72 USD na zriedenú akciu.
  • Upravený čistý zisk za druhý štvrťrok 2024 vo výške 211 miliónov USD alebo 0,84 USD na zriedenú akciu.
  • Upravená EBITDA za druhý štvrťrok 2024 vo výške 443 miliónov USD.

PITTSBURGH, 1. augusta 2024 – Spoločnosť United States Steel Corporation (NYSE: X) vykázala za druhý štvrťrok 2024 čistý zisk vo výške 183 miliónov USD alebo 0,72 USD na zriedenú akciu. Upravený čistý zisk bol vo výške 211 miliónov USD alebo 0,84 USD na zriedenú akciu. Pre porovnanie, čistý zisk za druhý štvrťrok 2023 bol vo výške 477 miliónov USD alebo 1,89 USD na zriedenú akciu. Upravený čistý zisk za druhý štvrťrok 2023 bol vo výške 483 miliónov USD alebo 1,92 USD na zriedenú akciu.

Segment U. S. Steel Europe vykázal za 2. štvrťrok 2024 stratu pred úrokmi a zdanením vo výške 10 miliónov USD. Pre porovnanie, za druhý štvrťrok 2023 dosiahol segment U. S. Steel Europe zisk pred úrokmi a zdanením vo výške 72 miliónov USD.  V druhom štvrťroku 2024 predstavovali investičné výdavky v segmente U. S. Steel Europe 27 miliónov USD a výrobné kapacity boli využité na 79%.

Prezident a CEO spoločnosti U. S. Steel David B. Burritt v komentári k výkonnosti spoločnosti v druhom štvrťroku uviedol: "Boli sme spokojní s naším výkonom počas druhého štvrťroka, keďže upravená EBITDA vo výške 443 miliónov USD sa postupne zlepšila napriek nepriaznivým cenovým vplyvom, ktoré v tomto štvrťroku vzrástli v našich prevádzkových segmentoch. Výsledky v našom severoamerickom segmente plochých valcovaných produktov boli výrazne lepšie ako prognózované výsledky, z veľkej časti vďaka zlepšenému produktovému mixu a riadeniu nákladov, ktoré udržali stabilné zisky na dynamickom trhu. Náš segment mini oceliarní si počínal dobre a priniesol 17 % maržu EBITDA po úprave o jednorazové počiatočné náklady vo výške 30 miliónov USD pre strategické projekty. Segment rúr aj U. S. Steel Europe si v druhom štvrťroku počínali podľa očakávaní."

Burritt pokračoval: "Očakávame upravenú EBITDA za tretí štvrťrok v rozmedzí 275 miliónov USD až 325 miliónov USD, keďže súčasná cenová dynamika naďalej ovplyvňuje naše podnikanie. Výsledky nášho severoamerického segmentu plochých valcovaných produktov by sa mali čiastočne znížiť z titulu nižších spotových cien kompenzovanými pokračujúcimi  stabilnými objednávkami a nižšími nákladmi. Naše výsledky segmentu mini oceliarní budú pravdepodobne odrážať nižšie spotové ceny a 30 miliónov USD súvisiacich s počiatočnými a jednorazovými stavebnými nákladmi pred plánovaným spustením Big River 2 (BR2) vo štvrtom štvrťroku. V Európe sa očakáva, že výsledky budú konzistentné s druhým štvrťrokom, čo bude odrážať nižšie predajné ceny, ktoré budú do značnej miery kompenzované nižšími nákladmi na suroviny. Výsledky nášho segmentu rúr by mali byť nižšie, pretože predajné ceny v treťom štvrťroku klesajú."

V komentári k transakcii spoločnosti so spoločnosťou Nippon Steel Corporation Burritt poznamenal: "Pokračujeme v pokroku v regulačných procesoch v USA pred očakávaným uzavretím našej transakcie so spoločnosťou Nippon Steel Corporation koncom tohto roka, ktorá prinesie do spoločnosti U. S. Steel pokročilé technológie na podporu silnejšieho domáceho oceliarskeho priemyslu, zvýšenú konkurencieschopnosť a posilnia národnú,  ekonomickú a zamestnaneckú bezpečnosť."

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...