Vyhľadávanie:

7 x 3 môže byť aj 1260 - v šípkach:)

7 x 3 môže byť aj 1260 - v šípkach:)

Organizačný výbor Letných športových hier sa rozhodol obohatiť škálu športových disciplín o šípky. O novej súťaži sme sa porozprávali s Miroslavom Šiplákom, koordinátorom transformácie údržby, ktorý je hlavným organizátorom a aj vášnivým hráčom.

 Od kedy sa venuješ šípkam?
Koncom roka 2014 nám do miestneho baru namiesto stolného futbalu doniesli šípkový automat.  Odvtedy sa šípkam venujem súťažne aj organizačne.

 Aké turnaje si organizoval?
V rokoch 2015 až do obdobia Covidu-19 sme usporadúvali každé dva týždne turnaje v rámci Olympia Darts Club. Počas piatich ročníkov sa ich zúčastnilo viac ako 200 hráčov, niektorí pravidelne, niektorí príležitostne. Po založení Občianskeho združenia Olympia Darts Club, ktorého som predsedom, sme sa rozhodli pomáhať mladým nádejam, pre ktoré sa nám podarilo vybaviť dotácie na rozvoj športu. Rovnako sme pomáhali všetkým, ktorí  sa rozhodli šípky vyskúšať. Usporiadali sme tiež niekoľko benefičných turnajov pre deti, dôchodcov ako aj vianočné turnaje. So striedavými úspechmi sa družstvo Olympia Darts zúčastňuje majstrovstiev Slovenska družstiev.

 Aký bude systém hry na Letných športových hrách?
Vzhľadom na predpokladaný vysoký záujem o šípky v rámci Letných športových hier, sa prijalo rozhodnutie poskytnúť priestor aj tým, ktorí si chcú šípky vyskúšať. Súťažiť sa bude v hre High Score. Výhodou tejto hry je, že hráč nehrá proti súperovi, má možnosť prekonať sám seba. V praxi to funguje tak, že je potrebné na istý počet hodov (7 x 3 šípky) získať čo najvyšší počet bodov. Každý, kto sa prihlási do súťaže, bude mať k dispozícii dva pokusy v polhodinovom intervale. Do finálovej časti, ktorá sa už bude hrať vyraďovacím systémom, postúpi až 32 najlepších mužov a 8 najlepších žien, takže šanca postúpiť je veľmi vysoká. Len tak pre zaujímavosť, najvyšším teoretickým možným výsledkom v hre High score môže byť 1260 bodov.

 Môžu sa zúčastniť aj takí kolegovia, ktorí ešte nikdy nehrali?
Súťaž High Score je postavená hlavne pre širokú verejnosť s amatérskymi skúsenosťami. Niekedy pokus o šťastie dokáže divy a hráč dosiahne vysoký výsledok, preto je hra vhodná pre všetkých, aj pre tých čo už šípkami hádzali, aj pre tých, ktorí  sledujú šípky len v televízii.

 Čo by si odporučil tým, ktorý to ešte nehrali?
Hlavne dobrú náladu :)...  V aktuálnom čase je snaha na celoslovenskej úrovni, aby hráči nastupovali v tzv. dress code (tmavé nohavice, tmavé topánky a dres prípadne polokošeľa s golierom). Zvyšuje to úroveň šípok, ktoré sa v ostatnom období posúvajú z barového športu na vyššiu úroveň. Pre náš turnaj je vhodné pohodlné tričko, či dres, pohodlné nohavice a športová obuv. Možno si na internete naštudovať správnu techniku postoja a hodu, ale ostatné je na každom jednotlivcovi, kam sa chce posunúť. Z mojich skúseností môžem povedať, že po troch mesiacoch zábavného hrania sa šípky stávajú športom s badateľným výkonnostným posunom vpred. Ostatné je to ako pri každom športe, kto trénuje vyhráva.

 Kde sa bude hrať a na koľkých strojoch?
Súťaž bude organizovaná v priestoroch vysokoškolských internátov na Jedlíkovej ulici, kde sa usporadúvajú významné celoslovenské turnaje a vďaka dobrej organizácii USS budeme mať k dispozícii až 8 strojov.

 Budú si to môcť prihlásení vyskúšať pred ostrým kolom?
Súťaž je naplánovaná na štvrtok a piatok od 16:00 do 20:00, hráč si môže vybrať deň a čas kedy chce hrať. V čase od 15.00 do 15:50 pred otvorením, je vo štvrtok a v piatok možnosť tréningu. Pokiaľ budú voľné stroje v priebehu súťaže, tak tiež bude umožnené voľné hranie, rovnako voľné hranie predpokladáme oba dni po cca 20:00. Aj v sobotu pred finále vytvoríme od 8:00 do 8:50 priestor na rozohranie.

 Ako sa účastníci dozvedia, či postúpili do finále?
V piatok večer, po druhom hracom dni, rozošleme finalistom SMS správu, preto prosíme sledujte svoj mobil. Takisto zoznam finalistov zverejníme aj na X App.

 Vyzerá tak, že sa už tešíš na tento turnaj...
Áno, som zvedavý, koľkých kolegov osloví tento, alebo aj iný šport. Pozývam vás na naše firemné Letné športové hry! Pridajte sa k nám a prežite príjemné napätie zo súťaženia, v ktorom je dôležitá precíznosť a sústredenie. Či už ste ostrieľaný „profík“ alebo nováčik, radi vás privítame.
Tešíme sa na vás!

 Registrácia na šípky

 Registrácia na Letné športové hry

 

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...