Vyhľadávanie:

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti  a odolnosti európskych podnikov.

Európa musí riešiť rastúce rozdiely v konkurencieschopnosti, ak chce zostať kotvou mieru, prosperity, bezpečnosti a stability a naďalej podporovať Ukrajinu aktívnym zapájaním európskych hospodárskych aktérov do jej obnovy. Je nevyhnutné, aby sa inštitúcie EÚ dohodli na strategickom programe EÚ na roky 2024 – 2029, ktorým sa dosiahne nová európska dohoda o konkurencieschopnosti.  Toto je posolstvo prezidentov členských federácií BusinessEurope.

 Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga. U. S. Steel Košice je tiež členom RÚZ. 

Rokovania zamestnávateľov sú veľmi obsažné a neustále pozorujem, že podnikanie v ktorejkoľvek krajine Európy sa borí s podobnými problémami, „ komentoval rokovania BusinessEurope Miroslav Kiraľvarga.

Či už ide o nadmernú reguláciu, dostupné energie, zelenú a digitálnu transformáciu, ale aj dodržiavanie zásad právneho štátu, to sú atribúty ktoré robia jednotlivé krajiny viac alebo menej konkurencieschopnými. Je sympatické, že dnes si už každý uvedomuje, akou zásadnou otázkou Európy je, aby dokázala dekarbonizovať bez deindustrializácie. Preto musí Európska únia doplniť zelenú dohodu ambicióznou priemyselnou stratégiou v kontexte novej dohody o konkurencieschopnosti.“ Dodal Kiraľvarga. 

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...