Vyhľadávanie:

Náradie vydáva automat

Náradie vydáva automat

Na prevádzke UMD divízneho závodu Mechanika pribudli výdajné automaty na náradie. Zatiaľ sú dva, tretí bude dodaný v priebehu tohto mesiaca. Automaty obsahujú 75 druhov materiálov a ich zoznam sa bude postupne rozširovať. Tretí automat bude obsahovať ďalších 90 druhov materiálov: vrtáky, závitníky, závitové očká a pod. V súčasnosti ich využíva sto vybraných zamestnancov, časom ich bude pribúdať. Výdaj materiálu je viazaný na ID kartu. Nespornou výhodou je dostupnosť materiálu 24 hodín, 7 dní v týždni.

Viac sme sa dozvedeli od Juraja Mondíka, riaditeľa pre materiálové riadenie:

„Rozhodli sme sa pre inštaláciu týchto automatov z dôvodu flexibilnosti a efektívnosti. Samozrejme, nevieme do nich umiestniť všetko potrebné náradie, s ktorým naši zamestnanci pracujú, preto sme na začiatok zvolili vzorku podľa obrátkovosti. V  automatoch bude uložená aj takzvaná drobná chémia, napríklad silikón, tekutý kov, hmota na utesnenie skrutiek a tiež spotrebný materiál, akým sú brúsne a rezné kotúče.“

Automaty sú v skúšobnej prevádzke do 30. júna 2025. Ak bude vyhodnotená ako úspešná, výdajné automaty budú postupne inštalované v ďalších prevádzkach.

Na fotografii: Peter Vajda, manžér pre CS a výdajne náradia USSK a Juraj Mondík so zástupcami dodávateľa

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...