Vyhľadávanie:

Národné divadlo Košice chystá 10 premiér

Národné divadlo Košice chystá 10 premiér

Po skončení divadelných prázdnin čaká Národné divadlo Košice mimoriadna sezóna, v ktorej si divadelníci pripomenú viacero jubileí.  Od vzniku divadla bude v poradí 80. sezónou, počas ktorej chcú uviesť  10 premiérových titulov, niekoľko koncertov a chýbať nebudú ani projekty pre deti. Aj preto bude heslom novej sezóny Divadlo pre všetkých.

V úvode sezóny 2024 /2025, konkrétne 13. septembra,  si divadlo veľkým koncertom pri Immaculate pripomenie sté výročie  vzniku Východoslovenského národného divadla. Spolu s múzeom a galériou pracujú divadelníci aj na príprave výstavy k tomuto výročiu.

Sezóna sa začne nezvyčajne, hosťovaním divadla Nová scéna Bratislava, ktoré počas prvého septembrového víkendu uvedie v Historickej budove NDKE svoj nový muzikál Oliver!. Recipročne uvedie NDKE na Novej scéne v Bratislave úspešnú operetu Vojvodkyňa z Chicaga.

Dve premiéry pripravuje Balet NDKE, až päť prémiových titulov má v pláne činoherný súbor, z toho tri budú na Malej scéne. Milovníci opery sa budú môcť tešiť na tri premiéry.

Veľký koncert v úvode sezóny, na ktorom sa budú podieľať všetky tri súbory divadla, bude venovaný aj 125. výročiu otvorenia historickej budovy divadla. Na september pripravuje opera aj koncert poprednej domácej sólistky Michaely Várady a jej priateľov.

Operu čakajú aj zaujímavé zájazdy. Okrem  hosťovania s operetou Vojvodkyňa z Chicaga na Novej scéne v Bratislave,  na začiatku roka 2025 košická opera opäť vycestuje na veľký Festival hudobného divadla Opera do Prahy, kde uvedie operu Karola Szymanovského Kráľ Roger.

V rámci projektu Ministerstva kultúry SR Kultúra pre školy  zahrá divadlo od septembra do decembra vyše 20 inscenácii pre deti a mládež v Historickej budove NDKE a na Malej scéne.

Spoločnosť U. S. Steel Košice je  partnerom Národného divadla Košice.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...