Vyhľadávanie:

Dobré ráno sa dá povedať šiestimi spôsobmi

Dobré ráno sa dá povedať šiestimi spôsobmi

Tento týždeň sa uskutočnilo ďalšie z on line podujatí, ktoré organizovala Ženská sieť (WIN). Takmer 3 stovky účastníkov sa dozvedeli zaujímavé a praktickými príbehmi podložené informácie o komunikácii, výbere slov, intenzite hlasu, ale aj reči tela.

Vedeli ste napríklad, že otázka začínajúca slovom „Prečo?“ sa dá nahradiť otázkou, ktorá začína slovami „Kvôli čomu?“. Nie je to len o „slovičkárení“. Má to zasadný vplyv na to, že vaša otázka nevyznie ofenzívne, útočne či negatívne.

Dôležitá je aj dynamika hlasu, hlasitosť, melódia a rýchlosť.  Bežný pozdrav kolegom: „Dobré náno“, tak môže vyznieť radostne, smutne, nahnevane, prekvapene, zastrašene alebo dokonca sarkasticky.

V komunikácii je dôležitá aj reč tela, vďaka ktorej dokážete zistiť, čo si váš partner myslí.

Prednášajúcim bol Tomáš Vepi, odborník na komunikáciu a reč tela. Na sociálnych sieťach pomáha tisíckam ľudí naučiť sa lepšie komunikovať.

Zaujíma vás táto téma a nestihli ste sa na podujatie prihlásiť? Túto zaujímavú prednášku si môžete pozrieť aj vypočuť aj zo záznamu:
 
U. S. Steel Women´s Network (uss.com)

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...