Vyhľadávanie:

Ako išli hutníci na vandrovku

Ako išli hutníci na vandrovku

Ženská sieť (WIN) v spolupráci s Nextgen poskytli našim zamestnancom príležitosť zúčastniť sa 15. ročníka Karpatskej vandrovky. Výzvu prijalo štrnásť našich kolegov. V sobotu sa v turistických topánkach prešli po hrebeni Volovských vrchov. 

Karpatská vandrovka je darcovský turistický pochod, ktorý má viac rozmerov. Nielen že spája ľudí v  prírode čarovných Karpát, ale zároveň pomáha rozvíjať región východného Slovenska. Výťažok z registračných poplatkov podporí verejnoprospešené projekty v regióne vďaka fondu Máme radi Východ. Turisti majú na výber túru s dĺžkou 50 km so štartom v Štóse, alebo 25 km trasu z  Kojšovskej hole. Jeden z našich kolegov sa vydal na 50 km pochod a ďalších trinásť si zvolilo polovičnú trasu. 

Marek Trembecký, zástupca Nextgen, pracujúci na úseku pre plánovanie a logistiku, sa vandrovky zúčastnil po druhýkrát:
„Spolu s kolegami sme prešli 25 km trasu. Štartovali sme pri chate Erika na Kojšovskej holi o  10:00 hod a do cieľa v areáli Čičky na sídlisku KVP sme prišli okolo 17:30 hod. Akcia sa aj vďaka skvelému počasiu a perfektnej nálade mimoriadne vydarila a zvyšok tímu vyzeral byť tiež nadmieru spokojný. Vekový priemer našej skupiny bol 52 rokov, ale kráčali sme ako mladíci. Na začiatku vandrovania sme sa dohodli, že spolu začíname a spolu všetci dôjdeme do  cieľa. Ako jeden veľký tím, čo sa nám aj podarilo a klobúk dole pred všetkými kolegami. Dúfam, že sa podujatie uskutoční aj na budúci rok. Znamenalo by to pre našu spoločnosť v  poradí 3. ročník pomoci regiónu, je to pekná myšlienka. Nehovoriac o tom, že ľudia sa navzájom lepšie spoznajú a strávia spolu skvelý deň.“

Rita Huňadyová z Ľudských zdrojov doplnila štatistiku:
„Veľmi som si to užila. Spálili sme 4000 kalórií, urobili 36 000 krokov a prešli takmer 27 km. Kráčali sme 7 hodín 12 minút rýchlosťou 3,6 km/hod. Čakali sme sa navzájom, držali sme spolu. Ako jeden tím. Odmenou nám bolo posedenie v cieli. Radili sme si navzájom, čo  zmierni svalovicu: paralen, soľný kúpeľ, dostatok spánku. Aj ja ďakujem organizátorom a  mojej firme za tento športovo - kultúrny zážitok.”

O Rite kolujú chýry, že ako jediná bola schopná aj v najnáročnejších úsekoch kráčať, dýchať a pri  tom rozprávať. V tíme si vyslúžila prezývku Roľnička. Hádajte, prečo… 
O dojmy sa podelili viacerí.

Dana Malčická, útvar QMS:
„Chcela by som sa poďakovať všetkým, ktorí majú prsty v sobotňajšej vandrovke. Bola to naozaj krásna akcia, so skvelými ľuďmi, kedy bolo na našej strane aj počasie. Myslím, že sme si to všetci užili o čom svedčia aj fotky a už teraz sa teším na ďalší ročník Karpatskej vandrovky, ktorej význam má oveľa väčší rozmer. Vďaka za skvelú organizáciu.”

Jana Sýčová (skúsená turistka), útvar pre transakčné centrum nákupu:
„Úžasná akcia, úžasné počasie, partia bola skvelá. Naozaj to bol jeden fantastický turistický zážitok. I keď po viac ako dvadsiatich šiestich kilometroch bolia nôžky, stálo to za to. Vandrovku vrelo odporúčam všetkým, rada sa jej zúčastním aj na budúci rok. Ďakujem za  príležitosť zúčastniť sa na takomto podujatí.”

Anita Flašková Hozová, útvar QMS:
„Chcem sa veľmi pekne poďakovať za sobotňajšiu vandrovku, za možnosť zúčastniť sa na  tejto skvelej akcii, kde som mohla spoznať nových ľudí a kolegov, vychutnať si prírodu nášho krásneho východného Slovenska a v mene našej firmy prispieť na rozvoj nášho regiónu. Zážitok to bol úžasný, rada si ho zopakujem aj na budúci rok.“

Karpatskú vandrovku organizuje Karpatská nadácia od roku 2010. Doposiaľ vďaka vandrovníkom podporili 74 skvelých projektov zameraných na stretávanie sa ľudí, nekomerčnú kultúru a tvorivosť či zdravý životný štýl. Podpora smerovala do vyše 40 miest a obcí východného Slovenska.

Zľava doprava: Michal Ujjobagy, Rita Hunadyová, Anita Flašková Hozová, Dana Molčanová, Dana Malčická, Oľga Jeňová, Jana Sýčová, Monika
Moravanská, Michal Tančák, Marek Trembecký, Zuzana Čurneková, 
Iveta Chamradová

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...