Vyhľadávanie:

Nezažili ste ešte atmosféru zápasu v Košickej futbalovej aréne? Hrajte o lístky!

Nezažili ste ešte atmosféru zápasu v Košickej futbalovej aréne? Hrajte o lístky!

Vo štvrtok 22. augusta o 20.00 hod . bude Košická futbalová aréna dejiskom ďalšieho hitu hviezdneho futbalového leta v Košiciach. Po AS Rím a Viktorii Plzeň sa tentoraz na jej pôde predstaví jeden z dvojice Real Betis Sevilla / Heart of Midlothian FC.

Stane sa tak v rámci úvodného súboja play-off, buďto o postup do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA, alebo play-off o postup do skupinovej fázy Konferenčnej ligy UEFA.

Jeden z tejto dvojice bude čeliť ukrajinskému FC Kryvbas Krivoj Rog, ktorý najnovší slovenský štadión v kategórii UEFA 4 využíva na svoje domáce vystúpenia v pohárovej Európe. 

Ak chcete zažiť horúcu futbalovú atmosféru v novej Košickej futbalovej aréne, stačí ak do pondelka do 8.00 zašlete správnu odpoveď na nasledujúcu otázku. V pondelok doobeda vyžrebujeme 10 výhercov, ktorí dostanú po dva lístky na zápas FC Kryvbas Krivoj Rog - Real Betis Sevilla / Heart of Midlothian FC.

Musíte sa prihlásiť

FC Kryvbas 

Ukrajinské tímy musia pre ruskú inváziu na ich území hrať domáce duely na neutrálnej pôde. Voľba padla na Košice, ktoré majú k dispozícii štadión s kapacitou 12 555 miest.
„Dá sa povedať, že Košice pre nás boli prvou voľbou, pretože majú výhodnú logistiku, nie sú ďaleko od Ukrajiny. Vieme, že teraz tu žije veľa Ukrajincov, a čo je najdôležitejšie, Kryvyj Rih a Košice sú aj partnerské mestá a partnerské sú práve kvôli športu. Takže bolo na mieste, aby sme tu hrali,“ vysvetľuje viceprezident klubu FC Kryvbas Artem Gagarin.
 
Pokračuje, že v čase, keď si klub chcel košický štadión registrovať, bol obsadený iným ukrajinským tímom SC Dnipro-1. Potom ako sa stiahol z ligy, dostal príležitosť FC Kryvbas. 
„Ak mám byť úprimný, pôvodne sme súhlasili s iným štadiónom, ale všetko sme zmenili, aby sme mohli hrať tu. Pretože je to super štadión, moderný štadión, je dokončený, má tribúny zo štyroch strán. Vyzerá skvele, je pohodlný a útulný.“
 
Viceprezident klubu FC Kryvbas Artem Gagarin dúfa, že keď na košickú futbalovú pôdu prídu ukrajinskí fanúšikovia, a rovnako tak aj miestni športoví nadšenci, bude sa tím cítiť rovnako dobre ako u seba doma v meste Kryvyj Rih.

FC Kryvbas je pomerne mladým klubom, založený bol pred štyrmi rokmi. Jeho história však siaha o mnoho rokov späť. Futbalový tím pôvodne vznikol v roku 1959. Počas nasledujúcich rokov si pripísal štyri víťazstvá v najvyššej súťaži Ukrajinskej sovietskej socialistickej republiky.
Po vzniku samostatných ukrajinských súťaží vyhral v roku 1992 druhú najvyššiu ligu. Odvtedy až do roku 2013 pôsobil klub v najvyššej súťaží, v ktorej sa dvakrát umiestnil na treťom mieste.
S rokom 2013 sa spájajú aj veľké finančné problémy klubu a jeho následný bankrot. FC Kryvba sa vrátil na futbalovú mapu o sedem rokov neskôr, potom ako sa klub FC Hirnyk z rovnakého mesta reštrukturalizoval na FC Kryvbas.

Real Betis Sevilla

Klub, ktorého čestnými členmi sú aj španielski králi Juan Carlos I. a Filip VI., patrí medzi stálice španielskej Primera Division, považovanej za jednu z top ligových súťaži sveta. O aktuálnej sile „verdiblancos“, čiže zeleno-bielych, svedčia aj ich doterajšie výsledky v príprave. S FC Liverpool prehrali tesne 0:1 a s Manchestrom United 2:3, hviezdny saudsko-arabský Al-Ittihad FC však zdolali presvedčivo 4:1 a s nemeckým majstrom Bayer Leverkusen remizovali 1:1.

Hviezdami nabitý je aj káder legendárneho čilského trénera Manuela Pellegriniho. Na aktuálnej súpiske figurujú portugalský brankár Rui Silva, jeho krajan zo stredu poľa William Carvalho, takisto španielska hviezda Isco či ďalší španielsky kanonier Rodri.

Ak ste zatiaľ videli hviezdy iba na nebi, tak si ich príďte pozrieť aj na trávnik Košickej futbalovej arény. Betis Sevila môže byť zárukou prvotriedneho futbalového galapredstavenia. 

Názov: Real Betis Balompié
Prezývka: „Béticos“ alebo „Verdiblancos“ (zeleno-bieli)
Sídlo: Sevilla (Španielsko)
Rok vzniku: 1907
Umiestnenie v minulej sezóne: 7. miesto Primera Division
Štadión: Estadio Benito Villamarin Sevilla (65 550 divákov) Prezident klubu: Ángel Haro
Tréner: Manuel Pellegrini.

Heart of Midlothian FC

Klub z hlavného mesta Škótska obsadil v minulej sezóne škótskej Premier league tretie miesto a majstrovský titul získali v klubovej histórii štyrikrát, naposledy však 1959/60. V tejto sezóne „srdiečka“, ako tento klub prezývajú, oslavujú 150. výročie vzniku a to by rady oslávili postupom do skupinovej fázy Európskej ligy.

Heart of Midlothian bol založený v roku 1874 skupinou priateľov z tanečného klubu Heart of Midlothian Dancing club a klubové farby sú gaštanovo-hnedá s bielou.

Trénerom mužstva je 37-ročný Škót Steven Naismith a po dvoch kolách tamojšej majstrovskej súťaže mu jednej remíze a jednej prehre patrí desiata priečka dvanásťčlennej klasifikácie. Hoci počas letnej prestávky bolo na klubovej rampe rušno smerom von i dovnútra, odborníci sa zhodujú, že Heart bude opäť naháňať glasgowských gigantov Rangers a Celtic v boji o majstrovský primát. Aj preto sa máme na čo tešiť! 

Názov: Heart of Midlothian FC
Prezývka: Hearts (srdcia)
Sídlo: Edinburgh
Rok vzniku: 1874
Umiestnenie v minulej sezóne: 3. miesto v Scottish Premier league
Štadión: Tynecastle Stadium (17 420 divákov) Prezidentka klubu: Ann Budge
Tréner: Steven Naismith

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...