Vyhľadávanie:

MFF Art Film uvedie 36 krátkych filmov z rôznych kútov sveta

MFF Art Film uvedie 36 krátkych filmov z rôznych kútov sveta

V programe 30. jubilejného ročníka najstaršieho a najväčšieho slovenského filmového festivalu, MFF Art Film, ktorý sa začína už tento týždeň, nebude chýbať ani Medzinárodná súťaž krátkych filmov. Súťažná sekcia predstaví tridsaťšesť filmov z rôznych kútov sveta, ktoré prinesú na plátna košických kín aktuálne spoločensko-politické témy aj nové tváre krátkometrážnej tvorby.

 Diváci sa môžu tešiť na tridsaťšesť krátkych filmov, ktoré budú uvedené v šiestich programových blokoch. Na veľkom plátne sa festivalovým divákom predstaví viacero známych filmov, ktoré bodovali na svetových filmových festivaloch, ako napríklad snímka Pomaranč z Jaffy o aktuálnej téme izraelsko-palestínskeho konfliktu, ktorá získala ocenenie Grand Prix na Medzinárodnom filmovom festivale krátkych filmov Clermont-Ferrand, či film Incident od známeho amerického režiséra Billa Morrisona o policajnej streľbe v Chicagu z roku 2018, ktorý si odniesol filmové ceny z viacerých prestížnych filmových festivalov. V súťaži nebude chýbať ani slovenské zastúpenie. Svoj česko-slovenský experimentálny film Beyond Anachronism: Eons of the Binary (Film), o tom, čo sa stane, keď sa technológia minulosti stretne so súčasnosťou, predstaví Claude Johann Čierny. Súčasťou programu bude aj slovensko-kanadský film Zima a tma režiséra Petra Hoštáka, aktuálne pôsobiaceho hlavne v Kanade, o prebiehajúcej energetickej kríze v Európe, ktorá odhaľuje  štruktúru krajiny, v ktorej sú vzťahy a prežívaná vzájomnosť jediným palivom na prežitie zím našich životov.

O výsledkoch medzinárodnej súťaže krátkych filmov bude rozhodovať medzinárodná porota. Slovensko zastupuje divadelná a televízna herečka a producentka Lucia Hurajová.  Ďalším členom poroty bude český filmár  Martin Kuba a tretím porotcom bude poľský kultúrny promotér a festivalový organizátor Krzysztof Sienkiewicz.

Viac informácií nájdete:

MFF Art Film (Medzinárodný filmový festival) (iffartfilm.com)

U. S. Steel Košice je reklamným partnerom podujatia.

Titulná snímka je z filmu Pomaranč z Jaffy.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...