Vyhľadávanie:

Ochutnajte shawarmu

Ochutnajte shawarmu

Izraelská kuchyňa je ovplyvnená kulinárskymi zvykmi tunajších obyvateľov, ktorí do Izraela  prichádzali od konca 19. storočia z rôznych národných prostredí a prinášali si so sebou i svoje kuchárske tradície.

Preto je táto kuchyňa pestrou zmesou rôznych chutí a štýlov varenia. Najznámejšie tradičné jedlo je pravdepodobne hummus (chutný dip či nátierka, ktorej hlavnou zložkou je cícer doplnený o tahini pastu, citrónovú šťavu, cesnak, olivový olej a koreniny.

Populárny je aj falafel  (vyprážané guľôčky z rozomletého cíceru, bôbu alebo oboch), shakshuka  (zeleninová zmes, ktorej hlavnou zložkou sú paradajky, cibuľa, paprika a vajíčka). Obľúbené sú tiež  sendviče sabich a bourekas. Tieto jedlá sú zväčša veľmi ľahko stráviteľné.

Ktorú pochúťku izraelskej kuchyne ochutnáme  už túto stredu? Hovorí kreatívny šéf a známy šéfkuchár spoločnosti Delirest František Sedlák: „Pripravujeme jedlo nazvané shawarma.  Sú to kúsky grilovaného kuracieho mäsa, ktoré budeme podávať s pita chlebom a zeleninovým šalátom s tahini dresingom. Túto špecialitu môžu naši zákazníci ochutnať  zajtra, v stredu 19. júna, vo všetkých jedálňach v areáli U. S. Steel Košice.“

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...