Na jar potešil maškrtné jazýčky oceliarov hosťujúci šéfkuchár Marek Ort, ktorý prišiel do U. S. Steel Košice v rámci projektu Delirest - Obed v práci. Varil vtedy v kuchyni ÚMD.
Tento piatok sa do Košíc vracia a variť bude tentoraz v kuchyni vo Vstupnom areáli. Chutné jedlo nielen navarí, ale bude ho osobne aj podávať, a tak budú mať záujemcovia príležitosť s Marekom Ortom sa aj odfotiť alebo porozprávať.
Je to uznávaný šéfkuchár, ktorý získal mnoho ocenení a je aj držiteľom ceny GRAND PRIX za celoživotný prínos do našej gastronómie. Tento týždeň účinkuje aj s kreatívnym šéfom a šéfkuchárom Delirestu Ferom Sedlákom v televíznej show o varení - Bez servítky.
V príprave receptov vychádza z klasických surovín prerobených do modernej úpravy. Rád vymýšľa nové kombinácie a zaujímavé chute, aby zákazníka prekvapil niečím novým.
V piatok, 6. septembra 2024 bude v jedálni vo Vstupnom areáli variť a podávať pečené kuracie stehno na spôsob bažanta s pečenou koreňovou zeleninou a zemiakovými šúľancami s údenou paprikou a slaninou.
Titulná fotografia je z 15. marca, kedy Marek Ort varil v kuchyni ÚMD.