Recyklácia a udržateľnosť
Využívanie ocele pre obalový materiál predstavuje efektívny, zodpovedný a ekologický spôsob balenia potravín a priemyselných látok.
Oceľ je 100% recyklovateľný materiál, ktorý je možné recyklovať neobmedzene, a to bez straty na kvalite (primárna aj sekundárna oceľ majú identické vlastnosti). Vďaka recyklácii sa za posledných 40 rokov znížila produkcia CO2 pri výrobe ocele o polovicu. Opätovné spracovanie recyklovaného materiálu prináša redukciu emisií o 42% a úsporu energie o 30%. Šetrí sa základná surovina a voda, čím sa zmierňuje dopad na životné prostredie.
Recyklácia obmedzuje plytvaniesurovinami
Využitie kovového šrotu
pri výrobe
Jednoduchá a finančne nenáročná magnetická separácia
V Európe je 57% nových plechoviek vyrobených z recyklovaného materiálu
2,7 milióna ton recyklovaného materiálu =
5,4 milióna ton ušetrenej suroviny
Dnes je viac ako 90% ocele recyklovanej a znovu použitej
Recyklovaním obalov z ocele sa ušetrí množstvo CO2, ktoré je totožné s 1,5 násobkom hmotnosti materiálu
75% všetkých obalov bolo recyklovaných v roku 2013
Produkcia pocínovaného obalového materiálu pre potraviny a následná možnosť recyklácie pre ďalšie použitie robí výrobu dlhodobo udržateľnou pre budúce generácie. Spracovávanie veľkého podielu recyklovateľných materiálov znamená menej skládok, a teda menšiu environmentálnu záťaž.
U. S. Steel Košice sa podieľa na vývoji nových riešení a prináša inovácie vo výrobe plechu pre obalový materiál – pre potravinové, nápojové a priemyselné plechovky, konzervy, viečka, uzávery a ďalšie produkty. Cieľom je poskytovať komplexné portfólio produktov, ktoré spĺňajú vysoké nároky na kvalitu obalového materiálu a nezávadnosť pre použitie v potravinárstve.
Balenie potravín
Pre zabezpečenie dlhodobej čerstvosti potravín je najvhodnejšie použitie ocele ako obalového materiálu. Oceľ poskytuje plechovkám a konzervám výnimočné vlastnosti, vďaka ktorým si jedlo zachováva svoju vôňu, chuť, vitamíny a všetky nutričné hodnoty. Bez konzervantov a aditív. Plechovky sú mimoriadne odolné voči mechanickému poškodeniu a chránia obsah balenia pred kontamináciou inými látkami a baktériami. Ide o nepriepustné, hermeticky uzatvorené balenie, ktoré je možné skladovať pri bežnej teplote okolia. Vďaka tomu je zabezpečená dlhodobá trvanlivosť potravín v akýchkoľvek skladovacích podmienkach bez toho, aby bol obsah plechovky znehodnotený.
-
Plechovka chráni jedlo pred baktériami, bez pridávania konzervačných látok
-
Zachováva potraviny čerstvé počas 3 rokov
-
Veľkosť balenia podľa počtu porcií obmedzuje plytvanie jedla
-
Obsah vitamínov je rovnaký ako pri čerstvých potravinách
-
Dlhodobá trvanlivosť pri bežnej teplote
-
100% bariéra zabraňuje prístupu vzduchu, svetla a kontaminácii
efektivita produkcie a distribúcia
Proces výroby a plnenia plechoviek prebieha vo vysokej rýchlosti, pri ktorej je možné naplniť až stovky kusov potravinových konzerv za minútu.
T
akto naplnené plechovky sú pripravené ihneď k distribúcii.
Prémiové balenie od výroby
Oceľ zabezpečuje odolnosť obalového materiálu voči nárazom, prepichnutiu, vysokému tlaku (pri plnení) a zabraňuje tak mechanickému poškodeniu plechovky.
Plechovka predstavuje primárny obalový materiál, ktorý chráni svoj obsah. Vďaka odolnosti samotnej plechovky už nie je potrebné dodatočné balenie pri preprave.
Úplná ochrana obsahu počas celého distribučného procesu
Optimalizácia skladových priestorov – palety s plechovkami je možné ukladať na seba
Nižšie náklady pre dodávateľov
Bez nutnosti ďalšieho balenia
70% ÚSPORA ENERGIE v rámci dodávateľského reťazca
Úspora nákladov na prepravu
Nie je potrebné chladenie
Skladovanie a preprava potravín pri okolitej teplote
Nižšia energetická náročnosť
Použitím ocele ako obalového materiálu pre potraviny je možné výrazne znížiť náklady na dopravu a skladovanie. Keďže konzervované potraviny sa uchovávajú pri bežnej teplote, nie je potrebné chladenie. To umožňuje transport potravín z veľkých vzdialeností bez straty kvality a bez vysokých nákladov.
Obmedzenie plytvania potravín
Plechovky a konzervy vyrobené z ocele umožňujú konzumentom zvoliť si vyhovujúcu veľkosť balenia a spotrebovať tak iba nevyhnutné množstvo.
Konzervovanie potravín zároveň vyvažuje aktuálnu produkciu potravín a reálny dopyt – spotrebu. Vďaka takto spracovaným potravinám si jedlo zachová svoju vysokú kvalitu a podiel vitamínov počas nasledujúcich 3 rokov.
Ročne sa v EÚ vyhodí v priemere až 22 miliónov ton potravín. Dlhodobá trvanlivosť je jedným z riešení, ako redukovať nadmerné plytvanie a prispievať k udržateľnosti. Znížením potravinového odpadu je možné zmierniť nepriaznivý dopad na životné prostredie.
Až 3 miliardy ľudí by dokázalo zasýtiť celkové množstvo vyhodených potravín
40% zo všetkých vyprodukovaných potravín sa nedostane ku spotrebiteľom
súvisiace produkty
Elektrolyticky pocínované plechy
sa používajú na výrobu potravinárskych a nápojových obalov, dekoratívnych plechoviek, viečok, uzáverov, korunkových uzáverov, dvojdielnych plechoviek, trojdielnych plechoviek a ďalších produktov.
» viac
- Variabilita použitia pre potravinárske a priemyselné produkty
- Obalový materiál pre kompletný produktový rad (rôzne veľkosti, tvary, objem)
- Vysoká odolnosť voči mechanickému poškodeniu
- Vysoká ochrana pred znehodnotením obsahu
- Bezpečný a ekologický obalový materiál
- Zabraňuje úniku obsahu (prchavých látok, látok vo forme aerosólu)
- Jednoduchá preprava a skladovanie
- Funkčný dizajn plechoviek – atraktívny lesklý povrch a možnosť priamej tlače na telo plechovky; vytváranie reliéfnych prvkov