Vyhľadávanie:

Zareagovali na výzvu mesta

Zareagovali na výzvu mesta

Mesto Košice v spolupráci s organizáciami Creative Industry Košice, CIVITTA, IT Valley a východné pobrežie vyhlásilo v rámci projektu Košice 2.0 otvorenú výzvu na riešenie problémov, ktorým čelí mesto. Prostredníctvom USSK NextGen sme sa dozvedeli o programe Challenger Ideator 2023 a začalo to osobnou úvahou nás troch, či sa zúčastniť.

Prihlásili sme sa traja úplne rozdielni ľudia z rôznych úsekov našej spoločnosti, no naučili sme sa pracovať ako jeden zocelený tím, až do samého finále.  Projekt trval 3 mesiace, počas ktorých sme absolvovali každý týždeň iný workshop a mali možnosť spolupracovať a spoznať skúsených ľudí z podnikateľského prostredia, marketingu, inovátorov, ale aj mladých aktívnych ľudí.

Za pomoci nadobudnutých skúsenosti z workshopov sme sa venovali zložitej téme v oblasti verejného obstarávania (VO) v budovách v správe mesta. Naša vízia spočíva v spoločnom VO na základe open source softvéru, ktorého veľkou výhodou je, že je možné napojenie už na súčasný systém štátneho systému VO. Aby taký softvér vedel ponúkať kvalitné výstupy, potrebuje kvalitné dáta, preto sme sa zamerali aj na edukáciu zamestnancov s cieľom vysvetliť im, že správne nastavený management vie zlepšiť ich rozhodovacie schopností a prinášať kvalitné dáta a s tým aj chcenú úsporu.

Ako tím sme vo finále s naším riešením neuspeli, ale za náš tím USS Ideator 23 môžeme povedať, že sme vyhrali veľa cenných skúsenosti a zručnosti, ktoré môžeme postupne zúročovať aj v našej spoločnosti.

Vďaka patrí aj našej spoločnosti, ktorú sme veríme, že hrdo reprezentovali.

Marko Teleha, Róbert Machala a Jakub Hajtol

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...