Vyhľadávanie:

Za plotom pred divadlom sa dejú veci!

Za plotom pred divadlom sa dejú veci!

Za nepriehľadným plotom pred Národným divadlom Košice sa dejú veci. Opäť sa konal kontrolný deň k rekonštrukcii a modernizácii spievajúcej fontány.

„Začíname už s montážou technológií, ktoré budú podstatné pre chod fontány, “ konštatoval Pavol Olejník , ktorý riadi stavebný dozor. „Pracujeme aj na osvetlení a zároveň závlahách. Zvonkohra je v súčasnosti vypnutá. Opravujeme tiež výťah, pretože na úpravu vody tu bude potrebné dopravovať množstvo materiálu. “

Erich Haláč z dodávateľskej firmy Begra bol opatrný pri odhade konca rekonštrukcie. Termín majú postavený do konca októbra, ale ak sa to len trocha bude dať, možno skúšobnú prevádzku zahliadnu aj maratónci.

Informovali sme o tom už koncom júna a zatiaľ sa zdá, že práce pokračujú podľa plánu. My sa budeme priebežne zúčastňovať kontrolných dní, pretože fontána je prirodzenou súčasťou centra mesta a hutníci sú s jej výstavbou a prevádzkou prepojení od začiatku, čiže viac ako 40 rokov.

Titulná fotografia:

Po stavebných prácach prichádza na rad technológia. Na snímke jedna z takzvaných kráľovských trysiek, ktoré začínajú montovať.  (vytvorí prúdy vody v tvare koruny)

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...