Vyhľadávanie:

Za nahlásený phishing slúchadlá

Za nahlásený phishing slúchadlá

Tento týždeň odovzdali kolegovia z IT výhru ďalšiemu vyžrebovanému zamestnancovi.

Stal sa ním Oto Záviš, ktorý pracuje v DZ Zušľachťovne a obalová vetva. Bezdrôtové slúchadlá mu odovzdala Blanka Vargová z tímu kybernetickej bezpečnosti.

„Bol som prekvapený“, povedal Oto Záviš: „ani som nevedel, že sa takáto letná súťaž organizuje, aj keď phishingy nahlasujem pravidelne.“

Letnú súťaž organizujú kolegovia z IT, aby zvýšili povedomie o kybernetickej bezpečnosti. Každý mesiac počas leta žrebujú jedného  z pozorných zamestnancov, ktorí identifikujú cvičný phishing e-mail a nahlásia ho pomocou tlačidla „Nahlásiť Phishing“ alebo na e-mailovú adresu: reportphishing@sk.uss.com .

Podľa informácie od Blanky Vargovej, čochvíľa môžeme očakávať ďalší cvičný phishing, po ktorom bude nasledovať posledné žrebovanie.

Oto Záviš sa slúchadlám potešil. Keďže však používa telefón s iným operačným systémom, urobí nimi radosť niekomu z rodiny. Darček to bude určite pekný. V krátkom rozhovore nám povedal, že je nielen v práci, ale aj v súkromí veľmi obozretný a ešte sa mu nikdy nestalo, že by naletel podvodníkom: „Sledujem informácie o kybernetickej bezpečnosti dosť podrobne. Aj upozornenia, ktoré vychádzajú v rámci U. S. Steel Košice, ale aj v médiách, upozornenia od bánk.... treba byť opatrný a chrániť sa. Napríklad aj silnými heslami.  Aj keď je to často komplikované si všetky tie heslá pamätať, určite je to opodstatnené a pre zvýšenie vlastnej bezpečnosti veľmi dôležité.“

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...