Vyhľadávanie:

Vyhrajte kurz varenia

Vyhrajte kurz varenia

Minulý týždeň sa v Repre reštaurácii uskutočnila Škola varenia, ktorej sa zúčastnili tí, ktorí majú radi taliansku kuchyňu. Pod vedením šéfkuchára Fera Sedláka sme sa naučili, ako si pripraviť Vitello tonnato – studené plátky teľacieho mäsa s tuniakovou omáčkou. Ako hlavné jedlo sme si uvarili Sicilian arancini (vyprážané guličky z rizota plnené mozzarelou) a paradajkovo – mäsové ragú. Každá dvojica si to, čo navarila, aj zjedla a keďže jedla bolo naozaj veľa, tak sme si navarené odniesli aj domov. Bolo to fakt super, aj sme sa nasmiali, aj sme sa naučili rôzne nové postupy a tipy od skvelého šéfkuchára a aj sme sa veľmi kvalitne najedli.

Radi experimentuje v kuchyni? Radi objavujete nové chute?

Ak áno, ďalšiu školu varenia usporiada Delirest 20. júla od 14.00, opäť v priestoroch Repre reštaurácie vo Vstupnom areáli. Účastníci tentoraz „pocestujú“ ďalej, pretože témou bude Mexická kuchyňa.

Keď sa povie mexická kuchyňa, väčšina z nás si predstaví tortillové placky, nachos, tacos, burritos, svieže guacamole a aj na Slovensku obľúbené chilli con carne. Mexické pokrmy sú rôznorodé a na ich ochutnanie by vám nestačil ani rok.

A čo z toho si  pripravíte? Približuje Fero Sedlák: „Empanadas so syrom a gaucamole si pripravíme ako predjedlo.  Sú to tradičné taštičky plnené syrom a avokádová salsa. Hlavné jedlo bude Kuracie Taco carnitas a Salsa Pico de gallo – čo sú vlastne mexické pšeničné tortilly plnené korenistými kúskami chrumkavého mäsa, čerstvá paradajková salsa a nakladaná cibuľa.“

Na kurz školy varenia sa môžete prihlásiť do konca týždňa na adrese: gabriel.vrzal@delirest.sk. Škola varenia trvá cca 2 hodiny a stojí 30 eur, platí sa pri príchode.

Máme pre vás dobrú správu! Účasť na kurze školy varenia môžete aj vyhrať! Stačí, ak nám do konca týždňa pošlete odpoveď na súťažnú otázku. V pondelok vyžrebujeme jedného z vás, ktorý dostane od spoločnosti Delirest kurz Školy varenia – Mexická kuchyňa zadarmo.

 

  

Foto: šéfkuchár Fero Sedlák, predjedlo a hlavné jedlo, ktoré nás naučil pripraviť a uvariť a na ktorom sme si veľmi pochutnali.

Foto: Dominika Tóthová

Súťažná otázka:

Musíte sa prihlásiť

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...