Vyhľadávanie:

Vieme, čo budú naše výherkyne variť v sobotu

Vieme, čo budú naše výherkyne variť v sobotu

Tento týždeň absolvovali Školu varenia so šéfkuchárom a kreatívnym šéfom Delirestu  Ferom Sedlákom dve výherkyne našej súťaže: Anna GyörgyfiováDiana Jusková (na snímke vľavo).

Obe sa na túto školu varenia veľmi tešili, bola totiž niekoľkokrát odložená, čo Diana Jusková komentovala, že jej to vôbec neprekážalo, pretože sa mohla tešiť viackrát.

Fero Sedlák zostavil ľahké, letné menu, tak trocha nezvyčajné. Ako predjedlo sme si pripravili zeleninovo – ovocný šalát s mascarpone, do ktorého sme podľa chuti pridávali nakrájané paradajky, fenikel, broskyňu a žltý melón, ozdobili ho bylinkami a na záver aj skvelým medovo – horčicovým dresingom.

Kým predjedlo má svoj pôvod v Španielsku, kuchyňa ktorého využíva extravagantné sladko  slané chute a kombináciu zeleniny a ovocia, hlavné jedlo pochádzalo z talianskej kuchárskej knihy. Bolo to skvelé rizoto s cuketou a kešu orieškami a k tomu zubáč opečený na masle. Dozvedeli sme sa aj veľmi zaujímavé triky. Vedeli ste, že rybu treba pred úpravou hojne zasypať cukrom a soľou a nechať odstáť 15 – 20 minút, potom opláchnuť, osušiť a až tak opekať?  „Akákoľvek ryba, nielen zubáč, úplne zmení svoju štruktúru, bude pevnejšia, bude sa lepšie grilovať, opekať, piecť na masle a netreba ju už nijako dochucovať, kto má rád cesnak, môže do masla pridať jeden – dva rozpučené strúčiky,“ vysvetlil výhody takého postupu Fero Sedlák. Druhou dobrou radou je, že ak máte doma staršiu panvicu, treba dať na jej dno papier na pečenie. A treťou – ak do rizota nechcete pridávať víno, výborne ho nahradí citrónová šťava.

V prímorských destináciách sme zostali aj pri záverečnej, sladkej  „bodke“, keď sme si pripravili frapé s vanilkovou zmrzlinou, ktoré má pôvod v Grécku.

„Škola varenia bola super. Naučila som sa veľa nového. Rybu na papieri som ešte nikdy nerobila, je to perfektný nápad.   Aj predjedlo bolo výborné. Nikdy som nerobila šalát zo zeleniny a ovocia a s mascarpone. Určite to vyskúšam aj doma,“ zhodnotila podujatie Anna Györgyfiová, ktorá sa so svojimi dojmami podelila aj na sociálnych sieťach, kde napísala : “Najprv sa zapojíte do firemnej súťaže, neskôr sa na vás usmeje šťastie a vyhráte Školu varenia no a dnes už len zažívate umenie v kuchyni na vyššej úrovni. Okúsite nové triky, či kulinárske tajomstvá, ktoré nám odhalil Fero Sedlák, ktorý nám zvyšuje kvalitu jedál v našom firemnom stravovaní....“

Od Diany Juskovej očakáva jej rodina, že jedlo, ktoré sa naučila v škole varenia, pripraví už túto sobotu na obed: „Pripravím všetko to  isté. Aj šalát, aj rizoto, ktoré máme veľmi radi. Urobím ho tentoraz s kešu orieškami a s cuketou, presne tak, ako sme sa ho naučili pripravovať dnes.  A samozrejme, aj so zubáčom, za predpokladu, že ho zoženiem. Keď nie, tak to bude iná ryba. A aj frapé pripravím na záver."

Ďalší termín Školy varenia s Ferom Sedlákom zatiaľ vypísaný nie je. Budeme vás včas informovať.  Toto podujatie je výborné aj pre kolektívy. Keď chcete absolvovať školu varenia ako partia kolegov, či kamarátov, individuálny termín si viete dohodnúť u vedúcej závodnej reštaurácie Repre Dominiky Tóthovej ( telefón: 0915 981 137, e-mail: repre.1860@delirest.sk )

 

 

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...