Vyhľadávanie:

V ZOO Košice sa narodilo 120 mláďat

V ZOO Košice sa narodilo 120 mláďat

Košická Zoologická záhrada privítala včera popoludní tohtoročného 100-tisíceho návštevníka. Stal sa ním 23-ročný Košičan Róbert, ktorý prišiel do zoo v sprievode svojich dvoch kamarátov z okolia Nitry. Zoologická záhrada privítala 100-tisíceho návštevníka o týždeň skôr ako vlani.

Návštevníci môžu v týchto dňoch obdivovať v záhrade  prírastky viacerých zvierat. Od začiatku roka sa tu narodilo vyše 120 mláďat.

Najviac prírastkov zaznamenali na úseku vtákov, kde sa prvýkrát v histórii ZOO vyliahli husi vrchovské a uškane biele tibetské. K nemenej zaujímavým však patria výry skalné, ary horské, ale aj tučniaky. „Opätovne sa nám podarilo rozmnožiť plameniaky ružové. Nateraz ide o jedno mláďa, ktoré umelo odchovávame,“ hovorí hlavný zoológ Patrik Pastorek.  V súčasnosti je mláďa v starostlivosti ošetrovateľov, ktorí mu zabezpečujú pravidelný prísun špeciálnej kašovitej potravy. Asi po šiestich týždňoch sa postupne zoznámi s 20 - členným kŕdľom, ktorý pozostáva z troch druhov. Doteraz sa v zoo podarilo odchovať mláďatá plameniaka červeného a ružového.

Po troch rokoch sa v zoo opäť narodil urzon stromový. Chovatelia tento prírastok považujú za veľký úspech. Samica sa o mláďa vzorne stará.  Urzon stromový sa síce podobá na dikobraza, no v skutočnosti má bližšie k morčatám.

Viac mláďat pribudlo aj v stádach antilop. Najnovšie ide o prírastok antilopy losej, ktorá patrí k najväčším antilopám na svete. Je to samček, ktorý je vo výbornej kondícii.

K najviac obľúbeným druhom v zoo patria surikaty vlnkavé. Skupina sa v tomto roku rozrástla o tri mláďatá, o ktoré sa starajú všetci jej členovia.

Hneď pri vstupe do zoo nemôžu návštevníci prehliadnuť dvojčatá lemurov kata.  Tieto polo opice z Madagaskaru sú veľkým lákadlom najmä pre deti. Zaujímavé sú výraznými očami a dlhým pruhovaným chvostom, ktorý im slúži na vzájomnú komunikáciu.

Od začiatku roka privítali v zoo viac mláďat ako vlani. Zoologická záhrada chová v súčasnosti dvetisíc jedincov v 320-tich druhoch.

Aj tieto mláďatá budú môcť už túto sobotu obdivovať dobrovoľníci, ktorí sa prihlásili do nášho projektu Hutníci pre Košice. Po skončení prác určite využijú príležitosť prejsť sa v areáli ZOO Košice a stráviť tam príjemné popoludnie.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...