Vyhľadávanie:

V pondelok ochutnajte francúzsku špecialitu

V pondelok ochutnajte francúzsku špecialitu

V pondelok budete môcť v našich jedálňach ochutnať špecialitu francúzskej kuchyne, ktorá je považovaná za najoriginálnejšiu kuchyňu pokiaľ ide o chuť, pestrosť, vzhľad a spôsob servírovania.

Svetu dala množstvo špecialít, ktoré sú dnes súčasťou jedálnych lístkov v reštauráciách po celom svete. Jedlá sú lahodné, nezaťažujú organizmus a sú najbližšie zásadám racionálnej výživy.

Čo z tejto kuchyne dostaneme v pondelok  na tanier? Bude to bravčová panenka v dijonskej omáčke, so zapekanými krémovými zemiakmi.

Jedlo vyberal a recept zostavil kreatívny šéf Delirestu a šéfkuchár Fero Sedlák, ktorý nám k ponúkanej špecialite povedal:  „Gratinované zemiaky alebo ich originálny názov „Pommes de terre gratinées“ patrí do francúzskej klasiky, ktorú by som určite nemohol vynechať v tomto jedle, spolu  s omáčkou z horčice francúzskeho typu DIJON. Patrí medzi horčice, ktoré sa vyznačujú pikantnou chuťou a takou „francúzskou“ slanosťou. Celé toto jedlo dotvorí do dokonalosti šťavnatá bravčová panenka. Neváhajte ochutnať, určite to odporúčam.“

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...