Vyhľadávanie:

V Košiciach bude Národné olympijské centrum plaveckých športov

V Košiciach bude Národné olympijské centrum plaveckých športov

Mestská krytá plaváreň ide od budúceho mesiaca do rozsiahlej prestavby, ktorá potrvá 18 mesiacov. Plaváreň sa zmení na Národné olympijské centrum plaveckých športov Košice, ktoré sa stane dejiskom domácich a medzinárodných súťaží vo vodnom póle, plávaní a synchronizovanom plávaní. Prvou významnou športovou akciou by už v roku 2025 mali byť Majstrovstvá Európy do 23 rokov, na ktorých usporiadanie už má Slovenská plavecká federácia podpísanú zmluvu.

Počas výstavby NOCKE bude od septembra možné celoročne využívať prestrešený vodnopólový bazén na „čéhačku“, ale aj ďalšie bazény v budovách košických základných škôl. Od nového školského roka bude po modernizácii opätovne v prevádzke aj 25-metrový bazén na Strednej odbornej škole na Učňovskej ulici v Šaci, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK. Viac informácií o možnostiach využitia tohto bazéna vám prinesieme koncom leta.

Počas prestavby Mestskej krytej plavárne dôjde k výmene pôvodného železobetónového bazénového telesa za nový nerezový bazén, ktorý bude spĺňať požiadavky (FINA). Bude v ňom až 10 plaveckých dráh, v menšom bazéne zostanú po úprave 3 plavecké dráhy. Oba bazény budú po novom oddelené pevnou stenou. Tým bude možné oddeliť tréningové priestory pre verejnosť a športové kluby. Zároveň v bazénovej hale dôjde k úprave tribúny, keď sa existujúce drevené lavice nahradia plastovými sedačkami s celkovou kapacitou 590 miest na sedenie.

Na prízemí za recepciou budú šatne pre verejnosť. Na poschodí vzniknú priestory pre športovcov a kluby. Celkovo pribudnú šatne pre 4 kluby s hygienickou časťou ako aj zázemie pre rozhodcov, média a klubovú činnosť. Do suterénu pod administratívnou časťou budú premiestnené priestory pre oddychové a relaxačné aktivity. V pláne je zriadenie moderných prevádzok fitnes, wellness a priestorov pre masáže so samostatným zázemím. Aj táto relaxačná časť NOCKE bude mať prepojenie na bazénovú časť, čím vznikne multifunkčný celok s prepojením všetkých športových, relaxačných a oddychových funkcií.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...