Vyhľadávanie:

Bez istenia nepustia na lanovú dráhu ani horolezca

Bez istenia nepustia na lanovú dráhu ani horolezca

Prinášame vám ďalší z článkov, ako si užiť bezstarostné a bezpečné chvíle s rodinou aj na miestach, či v zariadeniach, v ktorých môžete platiť svojou Up kartou. Pripomíname, že k stovkám železiarov, ktorí už vo Family Safety Days vyhrali kredity v hodnote 40, 80 alebo 120 eur, začnú od konca septembra pribúdať stovky ďalších.

Zabaviť sa s rodinou a zaplatiť Up kartou môžete aj v Steam Factory v OC Optima, kde nájdete jeden z najväčších detských svetov na východnom Slovensku. O najobľúbenejších atrakciách a ich bezpečnom využívaní  sme sa porozprávali s manažérkou Zuzanou Semancovou.

Ak máte deti alebo vnúčatá vo veku od 4 do 15 rokov, veľmi dobrou voľbou bude určite veľký detský svet. Rodič môže do tohto sveta vstúpiť spolu s dieťaťom a byť súčasťou jeho hry a samozrejme, po celý čas musí na dieťa dohliadať. Nie je to totiž detský kútik so stálym dozorom a animátormi.„Všetky použité materiály detského ihriska, ktoré je dlhé 30 metrov a široké 5 metrov  sú bezpečné, mäkké, penové. Nestalo sa nám, aby si dieťa v detskom svete ublížilo. Ak tam k niečomu príde, tak sú to len nekonečné detské naťahovania sa  a veľa úsmevných zážitkov,“ vysvetľuje Zuzana Semancová. Detský svet sa rozprestiera okolo 80 metrov dlhej in-line dráhy. Je obalený certifikovanou sieťou, ktorá je urobená z takého materiálu, aby si dieťa neublížilo, aby sa na sieti neporezalo.

 

K adrenalínovejším atrakciám patrí lezecká stena. S výškou 12 metrov je najvyššou lezeckou stenou v Košiciach. Aj túto atrakciu môžu využiť rodičia spolu so svojimi deťmi.  Menšie deti, do 15 rokov,  musia byť  v sprievode rodiča, alebo iného dospelého, ktorý tam s ním musí  byť a dohliadať naň po celý čas.  „Na stene máme vždy inštruktora, ktorý poradí, pomôže...   Každý na stenu vstupuje na vlastnú zodpovednosť. Stena je pod kamerovým záznamom. Ak vznikne nejaká  nebezpečná situácia, inštruktor je tam nato, aby usmernil klienta, aby jeho zážitok bol bezpečný. V Steam Factory máme smernicu, ktorá je dostupná na lezeckej stene. Každý človek je touto smernicou poučený o bezpečnosti pred vstupom na lezeckú stenu. Je možné objednať si a zabezpečiť  aj lezeckého inštruktora. Návštevníci si nemusia priniesť žiadne špeciálne lezecké vybavenie, všetko, čo potrebujú, si vedia požičať. Máme aj dve menšie lezecké steny, pre malé deti, ktoré na stenu vstupujú vždy len so zodpovednou osobou. Podlahu tvoria žinenky, takže dieťa aj keď spadne, tak spadne na mäkký povrch a neublíži si,“ hovorí manažérka zariadenia.

 

Na bezpečnosť dôsledne dbajú aj na ďalšej atrakcii - lanovej dráhe súčasťou ktorej je 19 prekážok a 30 metrov dlhá lanovka cez celú Steam Factory,  Táto atrakcia je určená pre dospelých ale aj pre deti s výškou minimálne 140 cm.  Ak má dieťa 140 cm, ale je útlejšie, inštruktor ho na dráhu nemusí pustiť a to preto, lebo by mohlo mať problém zdolať niektoré prekážky. Každý návštevník je počas celej doby lezenia pod stálym dohľadom inštruktora.  „Žiadne výnimky nerobíme. Ani keby k nám prišiel rovno horolezec. Aj ten musí byť po celý čas istený a pod dohľadom inštruktora,“ upresňuje pravidlá Zuzana Semancová.

Najväčší záujem detí a dospelých je o laser game, ktorá je v prevádzke od rána do večera. Je to hra podobná paintballu, ale nehrozí pri nej riziko bolestivých zásahov. „Tu si vlastne nemáte ako ublížiť,“ hovorí Zuzana Semancová a dodáva: „je to iba lúč svetla. Laser game je jedno veľké bludisko, UV svetlá, tma, dym.... Rodičia s deťmi vyhľadávajú túto hru aj preto, že pri nej prežijú úplne iné situácie než pri bežnej hre niekde vonku, alebo doma. Najmenšie deti neodporúčame brať na túto hru. Je tam tma a hluk, mohli by sa báť, nie preto, že by si mohli ublížiť. Hru odporúčame pre deti od 6, 7 rokov. V zásade, kto udrží vestu a nebojí sa tmy, tak ide.“

Na bezpečnosť dbajú v Steam Factory  veľmi dôsledne. Je to veľké ihrisko, kde je vždy veľa hluku a zábavy.  Významne im pomáha kamerový systém.  Majú ho nainštalovaný aj preto, aby vedeli ihneď zareagovať, ak zbadajú, že niekto nekoná v súlade s pokynmi a mohlo by sa mu niečo stať, alebo ak porušuje interné pravidlá.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...