Vyhľadávanie:

Seniori kreslili v botanickej záhrade

Seniori kreslili v botanickej záhrade

Sobotné ráno vyzeralo všelijako. Keď sme sa o deviatej stretli so seniormi z Jesene života pred Botanickou záhradou UPJŠ, viac menej sme počítali s tým, že nás určite zastihne búrka a poriadne zmokneme.  Napokon bolo všetko inak, mraky sa niekde stratili a my sme si užili pekné dopoludnie. Takmer tri desiatky seniorov sa v rámci projektu Štyri ročné obdobia, ktoré organizuje OZ Tvorivá dielňa a ktoré podporila Nadácia U. S. Steel Košice, stretli už na v poradí druhom podujatí z tohto projektu.

Karin Mikulášová z OZ Tvorivá dielňa všetkých privítala a dala im možnosť vybrať si z ponúkaného programu. Variant č.1 bola „len“ prehliadka záhrady, vrátane skleníka, v ktorom bolo ešte možné obdivovať pestrofarebné exotické motýle. Variant č.2 bolo tvorenie s akademickou maliarkou Darinou Kopkovou, po ktorom nasledovala prehliadka záhrady.

S početne menšou skupinkou sme sa vybrali k hornému altánku. Po ceste sme obdivovali krásne rozkvitnutú záhradu, jazierko pokryté rôznofarebnými leknami.  Darina rozdala hárky čierneho papiera, suchý pastel, vysvetlila techniku kreslenia. Odporúčala poobzerať sa okolo seba a inšpirovať sa farbami, ktoré vytvorila príroda.

 Skúsenosti s kreslením nemal nikto, preto sa dámy celkom dobre bavili a navzájom sa presviedčali, aká to „bude hanba“. V priebehu celého podujatia sa Darina Kopková pri každom pristavila, poradila a kto potreboval pomôcť, tak aj pomohla.

To bude celkom „prúser“, veď ja skôr beriem do ruky kladivo, klince, vŕtačku... Ale farbičky?“ nechala sa počuť Hela Brožková, na snímke druhá sprava. Tvorenie sa jej napokon zapáčilo a bola spokojná aj s výsledkom svojej práce. Len si stále nebola istá, či jej rodina uverí, že to robila ona.

 

 

Magda Grešová (vľavo) a Magda Šandriková boli so svojimi prácami tiež veľmi spokojné.

„Nemyslela som si, že si urobím takýto pekný obrázok.  Zavesím si ho na stenu, pre svoje potešenie,“ povedala Magda Grešová a Magda Šándriková dodala:  „Dnešný deň bol úžasný, veľmi sa mi to páčilo. Obrázok darujem dcére, ktorá mi neverila, že niečo také dokážem.“

 

Na záver si dámy obrázky zarámovali a navzájom si zhodnotili svoje dielka. Ako ich hodnotila Darina Kopková? „Baby boli šikovné, vytvorili si pekné obrázky, môžu byť so sebou spokojné,“ povedala.

Na fotografii je časť tvorivej skupiny s hotovými dielkami.

„To bolo už druhé veľmi vydarené podujatie z projektu Štyri ročné obdobia. Veľmi sme si to dnes užili, bolo to pekné, zaujímavé a zábavné. Ďakujeme Nadácii U. S. Steel Košice za podporu,“ zhodnotila na záver šéfka OZ Jeseň života Anna Havierová.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...