Vyhľadávanie:

Rekonštrukcia Steel arény napreduje podľa plánu

Rekonštrukcia Steel arény napreduje podľa plánu

Dňa 24. februára 2006 sa otvorili brány Steel arény, k financovaniu a výstavbe ktorej výrazne prispela spoločnosť U. S. Steel Košice. Bola to veľká udalosť, v otváracom programe vystúpili populárne hudobné skupiny zo Slovenska i Čiech,  uskutočnil sa zápas legiend Košice – Sparta Praha a nechýbala ani exhibícia Jozefa Sabovčíka a veľkolepá laserová show, ktorá bola v tom čase veľkou novinkou. Odvtedy ubehlo neuveriteľných 18 rokov! Steel Aréna bola svedkom zisku majstrovských titulov HC Košice, hostila majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, mnohé domáce i zahraničné športové, hudobné a tanečné vystúpenia.

Aktuálne už v Steel Aréne pomaly finišuje najrozsiahlejšia rekonštrukcia od jej otvorenia.  Začala sa v máji, bude stáť 5,71 milióna eur a práce sú hotové na viac ako 60 percent, konštatovali zástupcovia mesta, Steel arény a OZ Košická aréna na  kontrolnom dni, ktorý sa uskutočnil začiatkom tohto týždňa.

Hlavným cieľom rekonštrukcie je predovšetkým znížiť energetickú náročnosť haly prostredníctvom najmodernejších technológií na chladenie ľadu a vymeniť staré osvetlenie za úspornejšie.

V súčasnosti pokračujú práce na oprave strešného opláštenia haly a svetlíka. Pokračujú tiež práce vo vnútri haly -  na výmene technológie chladenia na hlavnej a rovnako na tréningovej ľadovej ploche. Zároveň sa rekonštruuje technologická miestnosť chladenia, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti zimného štadióna. V polovici augusta sa začne s betonážou hlavnej ľadovej plochy. Následne bude zhotoviteľ pokračovať vo výmene osvetlenia v hlavnej hale. Obnovou prechádza aj zázemie Steel arény - sociálne zariadenia a sprchy v šatniach hráčov a rovnako sociálne zariadenia pre verejnosť.

Hokejisti HC Košice sa budú musieť od najbližšej  sezóny  prispôsobiť novým rozmerom ľadovej plochy, ktoré sa priblížia rozmerom hokejových ihrísk v kanadsko-americkej hokejovej lige. V zmysle nových požiadaviek Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) sa dĺžka plochy predĺži na 61 metrov a šírka bude na úrovni 28 metrov, pričom pred rekonštrukciou mala rozmery 60 na 30 metrov.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...