Vyhľadávanie:

Prvú várku obedov sme doručili dnes

Prvú várku obedov sme doručili dnes

Dnes sme doručili prvú várku z 3 392 obedov, ktoré železiari darovali  v rámci projektu Ženskej siete (WIN) Darujte obed. Štyri stovky obedov sme odniesli  do neziskovej organizácie OÁZA – nádej pre nový život n.o., ktorá je  útočiskom pre ľudí v krajnej núdzi.

V Bernatovciach žije okolo tristo ľudí, pracovníci organizácie OÁZA chodia pravidelne do ulíc a zbierajú ľudí bez domova, ktorým ponúkajú zázemie počas týchto chladných dní a mrazivých nocí.  „Máme tu aj rodiny, 10 je priamo u nás, 14 rodinám poskytujeme ubytovanie v bytovkách, ktoré sme získali cez projekt.  Sme vďační za každú pomoc, bez ktorej by sme nedokázali urobiť ani polovičku toho, čo robíme,“ hovorí Peter Gombita z OÁZY a dodáva:  „Veľká vďaka, veľké pánboh zaplať. Ľudia nežijú len z peňazí, ale žijeme aj z dobra, pretože dobro, šťastie a zdravie sa kúpiť nedajú.“

Ženská sieť (WIN) doručí ďalších 400 obedov do Kombinovaného zariadenia krízovej intervencie Charitný dom sv. Alžbety na Bosákovej a Krízového centra pre matky s deťmi v Košickej Novej Vsi zajtra. „Počet obedov, ktoré darovali železiari, zaokrúhlil Compass Group Slovakia na rovných 3 500 a s ďalšími obedmi navštívime tieto zariadenia ešte pred Silvestrom a pred sviatkom Troch kráľov,“ hovorí Brigita Kurucová zo Ženskej siete (WIN), ktorá túto iniciatívu zastrešovala.

„Potešilo nás, že ste opäť prišli s touto iniciatívou. Radi pomôžeme,  je to aj náš príspevok k tomuto výbornému projektu,“ zhodnotil zapojenie Compass Group do tohto ušľachtilého projektu  Radoslav Lakatoš.

Na snímke je Brigita Kurucová zo Ženskej siete (WIN) a Kamil Kollarčík z Compass Group s prvou nádielkou obedov, ktoré železiari darovali v rámci iniciatívy Darujte obed.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...