Novinky v našich jedálňach
„Tento štvrtok ponúkneme našim hosťom špecialitu - klasický divinový guláš, ktorý doplníme zeleninou, korením a bylinkami. K tomuto druhu mäsa sa hodia voňavé korenia, ako bobkový list, nové korenie a bylinky ako rozmarín či tymian. Aby sme toto jedlo kaloricky a nutrične vyvážili, zvolili sme ako prílohu zemiakové knedle a grilovanú jesennú zeleninu: červenú repu, cuketu a maslovú tekvicu. Toto jedlo je v chladných dňoch vynikajúcim pokrmom, ktorý zasýti a poteší chuťové bunky,“ predstavuje štvrtkovú špecialitu, ktorú nájdete na jedálnych lístkoch našich jedální Radoslav Lakatoš, manažér spoločnosti Delirest.
Diviaky patrili k dôležitým zdrojom obživy už v mladšej dobe kamennej. Dlhá tradícia, nezameniteľná chuť a široké možnosti kulinárskeho spracovania radia diviačie mäso k najobľúbenejším druhom zveriny.
Vďaka nutričným hodnotám patrí zverina k najzdravším mäsám, ktoré sú vhodné aj pre diétnu kuchyňu. Mäso je bohaté na železo, zinok, vitamíny skupiny B a celý rad dôležitých aminokyselín ovplyvňujúcich tvorbu a regeneráciu buniek, čo priaznivo pôsobí na imunitný systém. Diviačie mäso obsahuje viac tuku ako raticová zver, v porovnaní s bežným bravčovým mäsom je však pevnejšie, chudšie a výživnejšie.
„Jednotlivé časti diviačieho mäsa sa pripravujú rovnako ako bravčové. Plece pokrájané na kocky sa používa na prípravu populárneho diviačieho guláša,“ dodáva Radoslav Lakatoš.