Vyhľadávanie:

Vrabec poľný

Podeľte sa o svoje pozorovania z okolia jazierka

Podeľte sa o svoje pozorovania z okolia jazierka

Vrabec poľný

Jazierko vo Vstupnom areáli vnieslo kus prírody do priemyselného prostredia a je predmetom dlhodobého výskumu a porovnávania s mestským prostredím. Zoológ Peter Krišovský z  Východoslovenského múzea tu mapuje zástupcov živočíšnej ríše. Začiatkom júla sme vás v článku o mapovaní vtáctva vyzvali, aby ste sa podelili o fotografie z vášho pozorovania jazierka.

 Mapovanie výskytu vtáctva v okolí jazierka

Nášmu kolegovi Jánovi Kisuckému sa podarilo urobiť niekoľko krásnych záberov návštevníkov z  ríše vtákov i hmyzu. Pozrieť si ich môžete v galérii nižšie.  

Ak sa chcete podeliť o svoje pozorovania, môžete zaslať fotografie na adresu: 
 
peter.krisovsky@vsmuzeum.sk . Spoločne tak zistíme, aké zaujímavé, prípadne aj vzácne alebo chránené druhy žijú v blízkosti jazierka a areálu U. S. Steel Košice. Ak sa chcete zapojiť do súťaže o odmenu, ktorú milovník prírody určite ocení, do kópie e-mailu pridajte:
 
zbaranecova@sk.uss.com . Fotografie môžete zasielať do piatka 20. septembra.
Jedného z vás odmeníme.

Fotografie: Ján Kisucký

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...