Vyhľadávanie:

Ochutnáte taliansku Saltimboccu?

Ochutnáte taliansku Saltimboccu?

V jednoduchosti je sila. To platí o talianskej kuchyni dvojnásobne, pretože sa naozaj vyznačuje jednoduchosťou ale pritom aj rafinovanou pestrosťou a nápaditosťou. Rovnako ako kuchyňa iných stredomorských krajín, je veľmi bohatá a pestrá vďaka rôznym kultúrnym a národným vplyvom (Kelti, Gréci, Etruskovia, Rimania, Arabi, Normani, Rakúšania, Španieli...).

Každá talianska oblasť má aj svoje regionálne špeciality, na ktoré sú obyvatelia toho ktorého regiónu mimoriadne hrdí.

Zajtra, vo štvrtok 22. 8. 2024 môžete vo všetkých jedálňach Delirestu v rámci podujatia Gastrokalendár ochutnať špecialitu, ktorá pochádza z 19. storočia, z okolia Ríma. Bude to talianska klasika - kuracia SALTIMBOCCA.

„Vo svojej podstate je to jednoduché jedlo, ako je v talianskej kuchyni zvykom. Je zaujímavé kombináciou šalvie, slaniny, jemne kyslej omáčky a rozmarínu na zemiakoch,“ predstavuje  taliansku špecialitu Fero Sedlák, kreatívny šéf Delirestu.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...