Novinky v našich jedálňach
Už túto stredu nájdete v ponuke jedální zaujímavú špecialitu: Morčací rezeň s nemeckým zemiakovým šalátom v pikantnom náleve z octu a horúcej slaniny.
Šalát si vychutnáte najlepšie teplý. No taktiež výborne chutí aj pri izbovej teplote, prípadne z chladničky. Pôvodný názov tejto prílohy pravdepodobne vznikol v Amerike, kde si všimli, že nemeckí prisťahovalci robili tento šalát so slaninou a cibuľou a sladko kyslým nálevom, takže ho začali nazývať horúci nemecký zemiakový šalát. Požívali jednoduché a hlavne dostupné suroviny. A jeho kombinácie a sú rôznorodé.
Tento šalát sa pripravuje z malých zemiakov, ktoré varíme v šupke, aby sme zachovali čo najviac výživových látok. Nálev sa pripravuje z vypečenej slaniny, opraženej cibule a cesnaku. Nakoniec sa pridá ocot, horčica, cukor a šalát dochutíme soľou, korením a feferónkami. Všetko spolu zmiešame a podávame s vyprážaným rezňom – kuracím, bravčovým, alebo morčacím.
„My sme pre tento recept zvolili morčací rezeň a k tomu budeme podávať jogurtový dip s dijonskou horčicou. Toto jedlo bude jedným zo série noviniek, ktorými plánujeme obohatiť ponuku našich špecialít. Recept sme pripravili v spolupráci so šéfkuchárom ÚMD Miroslavom Angelovičom,“ povedal Radoslav Lakatoš, manažér spoločnosti Delirest.