Vyhľadávanie:

Na výlete v ZOO

Na výlete v ZOO

V stredu podvečer sme sa s rodinami z projektu Sme s vami  v pravý čas vybrali na výlet do ZOO. Aj keď sa tesne pred našim stretnutím prehnala nad Kavečanmi riadna búrka, počas stretnutia pri vstupnej bráne sa už na nás usmievalo slnko. Počasie nám plány nezmarilo, vypustiť sme museli akurát opekanie špekáčikov, pretože okolie ohniska pri stanovom mestečku bolo plné blata. Namiesto toho sme si na záver výletu pochutnali na špekáčikoch opekaných na grile, na terase bufetu U medveďa.

Našich výletníkov privítal riaditeľ ZOO Erich KočnerEva Malešová. O perfektný komentár, rôzne zaujímavosti a informácie o zvieratách, o ktorých sme ani len netušili, sa postaral Josef Kindl.

Najdlhšie sme sa zdržali pri surikatách. Nielen kvôli zaujímavému výkladu, ale aj kvôli tomu, že ich náš sprievodca počas rozprávania kŕmil živými svrčkami.

Tea a Timona Vagašovcov výklad až tak nezaujal, sú ešte maličkí. Najviac sa im páčili lemury , hady, korytnačky a tulene. Ich mama Michaela sa prechádzke v ZOO potešila, pretože ako povedala, deti mali pekný program.

David Gergely, ktorý prišiel s priateľkou, zhrnul svoje dojmy takto: „Bolo to veľmi zaujímavé, hlavne výklad nášho sprievodcu, dozvedeli sme sa naozaj veľa informácií. Najviac sa nám páčili asi surikaty.“

Výklad a nové informácie o zvieratách si pochvaľovala si aj rodinka Ľubomíra Vaníka. Lukášovi sa najviac páčilo kŕmenie medveďa Žaba černicami.

Na výlete sa dobre cítila aj Katarína Balogová, ktorá prišla do ZOO s dcérou Alžbetou a jej kamarátkou.

Rodinu Petra Kleina zaujalo podľa jeho slov úplne všetko. V ZOO sa rozhodli zostať aj po skončení nášho programu, pretože prechádzka večernou záhradou má určite niečo „do seba“.

Foto: Ján Kisucký

    

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...