Vyhľadávanie:

Klavírny recitál ešte pred otvorením sezóny

Klavírny recitál ešte pred otvorením sezóny

Ešte pred oficiálnym otvorením 55. koncertnej sezóny privíta Štátna filharmónia Košice brilantného klaviristu z Francúzska, víťaza medzinárodnej súťaže kráľovnej Alžbety, Jonathana Fournela.

V Dome umenia uvedie diela Beethovena, Francka aj Szymanowského.

Klavírny recitál sa uskutoční v utorok 5. septembra o 19:00 v Dome umenia.

Mladý umelec je pravidelným hosťom etablovaných hudobných festivalov. Koncertoval v prestížnych sálach ako Gustav Mahler Auditorium v Miláne, Teatro Communale v Modene, L’Arsenal v Metz, Royal Glasgow Concert Hall, Usher Hall v Edinburghu a iných. Predstavil sa s orchestrami Sinfonia Varsovia, Czech Virtuosi, Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, Jiangsu Symphony Orchestra. Absolvoval turné v Taliansku a Škótsku s Chorvátskym rozhlasovým a televíznym orchestrom Záhreb, Dubrovníckym symfonickým orchestrom a Kráľovským škótskym národným orchestrom.

Ako komorný hráč spolupracoval s umelcami, akými sú Gauthier Capuçon, Augustin Dumay, Victor Julien-Laférriere, Vassilena Serafimova a ansámblami Le trio les Esprits, Varèse Quartet, Hermès Quartet, Akilone Quartet a Modigliani Quartet.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...