Vyhľadávanie:

Kvalitné slúchadlá má už tretí výherca

Kvalitné slúchadlá má už tretí výherca

Naši kolegovia z tímu kybernetickej bezpečnosti vyhlásili na leto súťaž pre všetkých používateľov firemných počítačov a telefónov. S cieľom zvýšiť povedomie o kybernetickej bezpečnosti vyžrebovali každý mesiac jedného z pozorných zamestnancov, ktorí identifikovali cvičný phishing e-mail a nahlásili ho pomocou tlačidla „Nahlásiť Phishing“ alebo na e-mailovú adresu: reportphishing@sk.uss.com .

K dvom výhercom bezdrôtových slúchadiel pribudol tento týždeň tretí. Za mesiac august bol vyžrebovaný Patrik Oros (na snímke vľavo): „Hneď večer sme slúchadlá vyskúšali s manželkou, ktorá  sa im veľmi potešila. Sú skutočne kvalitné, veľmi dobre odfiltrujú vonkajší ruch a šum a zvuk z nich je kvalitný.“

Patrik Oros pracuje na IT: „Pri preberaní ceny sme sa smiali, že konečne  aj niekomu z IT sa podarilo vyhrať.“   Keďže je „z fachu“ otázka, či sa už niekedy  stal obeťou internetového podvodu, bola v tomto prípade irelevantná.  Pýtali sme si aspoň radu, na čo si dávať pozor: „Internetoví podvodníci môžu nachytať hocikoho. Aj človeka, ktorý si dáva pozor každý deň. Najviac nebezpečné sú tie e-maily, ktoré sa tvária ako od kuriérskej služby. Hlavne v prípadoch, že má niekto niečo objednané, čaká na doručenie a príde mu podvodný e-mail, v ktorom si „klikne“ na odkaz.“

Slavomír Vojtko z  tímu kybernetickej bezpečnosti, ktorý cenu odovzdal,  nám povedal, že počas leta urobili tri simulované phishingy. Nahlásilo ich 22,32 percenta užívateľov. Ročne pošlú priemerne 12 takýchto „nachytávok“. Našťastie sa ešte v histórii podniku nestalo, aby bol nejaký užívateľ natoľko neopatrný, že by si otvoril skutočný phishing a spôsobil tak  firme vážne problémy.

Aj keď sa súťaž už skončila, posielanie cvičných phishingov bude pokračovať aj naďalej. Tak sa nenechajte „nachytať“.  Nezabudnite, že opatrnosti nikdy nie je dosť ani v súkromnej komunikácii.

Trendy simulovaných phishingov si viete pozrieť aj na intranetovej stránke Cybersecurity .

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...