Vyhľadávanie:

Hlas zamestnávateľov zosilnel

Hlas zamestnávateľov zosilnel

Dňa 20. apríla 2017 sa v Bratislave konal Snem Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ). Členovia RÚZ na Sneme zhodnotili doterajšiu činnosť a vytýčili priority organizácie na najbližšie obdobie, pričom hlavným cieľom zostáva obhajoba oprávnených záujmov zamestnávateľov a trvalé zlepšovanie podnikateľského prostredia. Snem sa uskutočnil za účasti popredných predstaviteľov politického a podnikateľského života, čo RÚZ vníma ako prejav záujmu o spoluprácu s touto najvýznamnejšou zamestnávateľskou organizáciou.

„Oceňujeme pomerne ústretovú komunikáciu vlády SR so zamestnávateľskou obcou, pokračujúce reformné úsilie v oblasti školstva či pomerne úspešné zhostenie sa historicky prvého Predsedníctva SR v Rade EÚ. Napriek týmto nesporným pozitívam musím tlmočiť prevažujúci názor, že uplynulý rok sa niesol v znamení pokračujúceho poklesu kvality podnikateľského prostredia, čo možno pripísať predovšetkým súboru legislatívnych zmien, ktoré mali za následok rast nákladov zamestnávateľov. Preto v nadchádzajúcom roku očakávame od vlády, že nebude prijímať legislatívu, ktorá by mala potenciál ďalej podmienky pre podnikanie zhoršovať“, zhodnotil uplynulý rok Miroslav Kiraľvarga, prezident RÚZ. 

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...