Vyhľadávanie:

Do Steel parku príde nová energia

Do Steel parku príde nová energia

V Steel parku nastanú do konca tohto roka, vďaka podpore Nadácie U. S. Steel Košice  a dodatočným zdrojom príspevkovej organizácie K13 - košické kultúrne centrá, viaceré zmeny.

Hovorí o nich Mirka Vargová, koordinátorka pre obnovu Steel parku:

„Expozícia bude mať nový obsah v rámci témy primárne zdroje a energie. Obnovené budú všetky poschodia budovy. Zachované budú exponáty, ktoré s konceptom súvisia a v prípade potreby budú repasované, alebo upravené na danú tému. Z exponátov spomeňme IoT kútik - zmenšená smart domácnosť, kde si návštevníci budú môcť skúsiť pomocou smartfónu alebo tabletu ovládanie smart domácnosti aj to, ako nám prepojenie vecí pomáha meniť svet okolo nás - ovládanie na diaľku, automatizované procesy v životnom ekosystéme, ďalej model prílivovej elektrárne alebo magnetická tekutina v sklenenej ruke s odkazom na využitie v zdravotníctve - posúvanie lieku v tele pomocou magnetu. Chystáme aj upgrade robota. Robot bude doplnený o hlas, bude mať väčší rozsah emócií a reálne reakcie.“

Na projektoch sa pracuje, postupne prichádzajú objednané súčiastky a zásadná fáza inštalácie je naplánovaná na  nasledujúce dva mesiace. Všetky realizácie sa uskutočnia mimo otváracích hodín, takže Steel park zostane pre verejnosť otvorený.

O novinkách vás budeme pravidelne informovať.

Steel park bol vybudovaný v rámci projektu Košice – Európske hlavné mesto kultúry v roku 2013 s výraznou finančnou, organizačnou a technickou podporou U. S. Steel Košice.

 

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...