Vyhľadávanie:

Do Krakova na elektrickom aute

Do Krakova na elektrickom aute

Marek Tkáč , výherca hlavnej ceny súťaže, ktorú sme robili s Auto Gabriel ešte na jar, si svoju výhru parádne užil.  Elektrické auto Škoda Enyaq mal k dispozícii zdarma celý mesiac. Vybral si prelom júla a augusta a práve dnes ho vracia do predajne.

Marek Tkáč   pracuje v DZ Údržba, na údržbe žeriavov. Šťastie už skúšal vo viacerých súťažiach.  A usmialo sa neho práve v tejto našej súťaži, kde vyhral elektrické auto, ktoré si už dávnejšie chcel vyskúšať a to rovno na celý mesiac.

Kde všade ste sa s rodinkou vybrali?

Boli sme na rôznych výletoch po Slovensku. Najďalej sme zašli do Poľska. Pozreli sme si Krakov a okolie.

Čo všetko ste videli?

Okrem Krakova nás veľmi zaujalo prírodné kúpalisko,  ktoré volajú poľské Maledivy. Nachádza sa v bývalom kameňolome. Pustia dnu odrazu maximálne 1 000 ľudí, prišli sme neskôr, takže sme sa tam nedostali. Ale hneď vedľa je tiež prírodné kúpanie v tom istom kameňolome, len to jedno je s plážami a druhé prírodné. Je tam veľmi pekne a čo je zaujímavé - neplatí sa tam vstupné ani na jedno z tých kúpalísk. Boli sme aj v jednej peknej dedinke Zalipiu, kde sú krásne „pokreslené“ domy.

Ako sa vám šoférovalo?

Auto je vynikajúce, keby nebolo také drahé, išiel by som si ho hneď kúpiť. Zatiaľ je pre nás nedostupné, ale je to fakt výborné auto. Jazdí sa na ňom veľmi dobre a ľahko.

Nemali ste problém s nabíjaním?

Najprv áno, ale mám šikovné deti, ktoré mi vedeli poradiť.  Najprv som totiž nabíjal na nabíjacom stojane jedného z obchodných reťazcov, kde musíte vopred zaplatiť a potom nabíjať len na týchto stojanoch,  kým nevyčerpáte celú sumu. Tak som mal 7 dní „zablokovaných“ 180 eur.  Potom deti našli stojany Green way, kde platíte len za to, koľko "natankujete", klasickou  kreditnou kartou. Doma som nabíjal v garáži. Keby sme mali foto voltaické panely, bolo by to zadarmo. Po ceste, ani na Slovensku ani v Poľsku, sme nikde neostali "visieť". Sieť nabíjacích staníc je celkom slušná na súčasný počet áut.

Ešte zaujímavosť: nabíjal som na stojane Green way v Poprade  23,1 KWh za 15,95 eur. Podľa faktúry som ušetril 18,78 kg CO2.  Neviem presne, ako to vypočítali, ale je to super s ohľadom na šetrenie životného prostredia.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...