Vyhľadávanie:

Deti na voltížnom trenažéri aj vďaka našej podpore

Deti na voltížnom trenažéri aj vďaka našej podpore

Všetky významné voltížne kluby v zahraničí a už aj na Slovensku disponujú pohyblivým trenažérom. V súčasnosti je nevyhnutnou pomôckou pre prípravu cvičencov na vrcholovej úrovni a pre plnohodnotný rozvoj ich talentov. Voltížny klub TJ Slávia UVLF (Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie) v Košiciach - voltíž sa rozhodol skvalitniť prípravu svojich cvičencov zakúpením práve takéhoto trenažéra.

Základom trenažéra je kovová konštrukcia pokrytá drevom, drevotrieskou a imitáciou kože alebo plastom. Je poháňaný motorom, ktorý umožňuje jeho nepretržité využívanie. Frekvencia cvalového skoku sa nastavuje podľa potreby. Trenažér simuluje cval koňa a umožňuje tak skvalitniť tréningový proces, čo výrazným spôsobom umožní výkonnostný rast jazdcov.

Viac sme sa dozvedeli od Mariána Pavľaka z OZ TJ Slávia UVLF – voltíž.
„V prvom rade sme naozaj vďační, že aj vďaka vašej podpore sa nám podarilo zrealizovať nákup trenažéra. Nakoľko ho chceme využívať v najvyššej možnej miere, museli sme si nájsť nové priestory na jeho umiestnenie. V telocvični, kde sme donedávna trénovali, totiž nebolo možné zvýšiť počet tréningových hodín. Vhodné priestory s potrebnou výškou miestnosti päť metrov sme napokon našli a už dva týždne trénujeme na trenažéri Racewood. Deti sú nadšené a  musíme ich z telocvične vyháňať. Minulý týždeň sme na ňom trénovali každý deň štyri hodiny, aj počas víkendu, keďže sme mali sústredenie. Trenažér kombinujeme s tréningom na živých koňoch.“

Aké výhody prináša voltížny trenažér?

„Tréning na Racewoodovi je pre nás veľký posun vpred a tréning bez trenažéra a s trenažérom sa vôbec nedá porovnávať. Jednotlivé zostavy si cvičenci prejdú počas jedného tréningu niekoľkokrát za sebou, čo na živom koni nie je reálne. Je obrovským prínosom pre výkonnostný rast cvičencov. Trenažér tiež umožní rozšíriť počet športujúcich detí. O voltíž je v súčasnosti záujem, ale počet koní v klube neumožňoval prijať nové deti. V septembri budeme organizovať nábor nových cvičencov, plánujeme vziať približne desať detí.“

Vstupné náklady na nákup trenažéra boli vysoké, no náklady na jeho prevádzku a údržbu sú minimálne a v porovnaní s nákladmi na držanie koní zanedbateľné. Okrem domácich voltižérov ho budú môcť využívať na tréningový proces aj voltížni jazdci z iných klubov. Vzhľadom na dlhodobú životnosť trenažéra bude slúžiť deťom a mládeži z Košíc a okolia dobrých dvadsať rokov.
 

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...