Vyhľadávanie:

Biela noc už tento víkend

Biela noc už tento víkend

Obľúbený festival súčasného umenia Biela noc prichádza na Slovensko už pätnásty krát. Po našom hlavnom meste, kde sa konal minulý víkend, oživí nočnou prehliadkou rozmanitej tvorby súčasných umelcov aj Košice, a to už počas tohto víkendu.

Počas troch nezvyčajných nocí sa s autorskou tvorbou predstavia etablovaní umelci, študenti, zahraniční hostia, nezávislá kultúra, ďalšie festivaly a kultúrne inštitúcie. Program dramaturgicky oslovuje odborníkov a zároveň ponúka zážitky aj pre rodiny s deťmi.

Festival sa okrem pestrej domácej scény tento rok teší účasti renomovaných umelcov z Japonska, Francúzska, Talianska, Švajčiarska, Poľska, Čiech a Arménska, ktorí predstavia tvorbu na pomedzí medzi umením, vedeckým bádaním, novými technológiami, interaktivitou a neraz poetickou, minimalistickou estetikou.

Všetky informácie o programe a vstupenkách nájdete na festivalovej mape a ostatných oficiálnych kanáloch Bielej noci, vrátane mobilnej aplikácie Biela noc, na webovej stránke www.bielanoc.sk   a na sociálnych sieťach festivalu.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...