Vyhľadávanie:

Art Film Fest ide do finále

Art Film Fest ide do finále

Doteraz priniesol päť dní nabitých pestrým programom. Diváci v Košiciach si každý festivalový deň mohli vybrať z niekoľkých aktivít - či už to boli  uvedenia filmov, diskusie alebo stretnutia s hercami na autogramiádach. O zaujímavé podujatia nebola a nebude núdza.

Dnes Art Film Fest pokračuje v udeľovaní cien Hercova Misia. Čestnú cenu si už s festivalu odniesla Zdena Studenková, ocenená bude ešte jedna populárna a úspešná herečka, ktorej prínos do českej a slovenskej audiovízie je nesmierny, a je ňou Eva Holubová. Česká herečka si cenu prevezme pri Dolnej bráne a tiež počas záverečného ceremoniálu.

Počas slávnostného večera bude udelená ešte jedna významná cena. Uznávaný maďarský režisér Béla Tarr si prevezme čestné ocenenie Zlatá kamera za dlhodobý a umelecky významný prínos pre európsku a svetovú kinematografiu.

Na záverečnom slávnostnom ceremoniáli sa stretnú zástupcovia všetkých filmových profesií a spoločne oslávia záver 29. ročníka medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest. Na tomto ceremoniáli budú vyhlásené aj výsledky Medzinárodnej súťaže hraných filmov a Medzinárodnej súťaže krátkych filmov. Ocenení si odnesú sošky Modrého anjela.

U. S. Steel Košice je reklamným partnerom tohto podujatia.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...