Vyhľadávanie:

Zvládnuť vlastné emócie sa naučia aj búrliváci

Zvládnuť vlastné emócie sa naučia aj búrliváci

Každý z nás sa už niekedy ocitol v pracovnom živote v situácii, kedy je ťažké zvládať vlastné emócie, voliť správne slová a zároveň si naďalej uchovať dobré alebo aspoň korektné medziľudské vzťahy.

Ako postupovať pri zvládaní krízových situácií a v situáciách s traumatizujúcim potenciálom sa mali možnosť naučiť novo-vymenovaní majstri v sérii workshopov pod názvom Ako si budovať dobré vzťahy na pracovisku a  Ako zvládať náročné situácie na pracovisku (krízové situácie, úrazy, konflikty atď.).

Cieľom 3-hodinových workshopov pod vedením PhDr. Lucie Vargovej Ištvanikovej, PhD., psychologičky, lektorky a zakladateľky Centra osobnostného rozvoja detí a dospelých, je poskytnúť účastníkom priestor na získanie nových pohľadov a poznatkov, návodov a možných stratégií určených na:

  1. predchádzanie a prevenciu náročných medziľudských situácií,
  2. riešenie konfliktných situácií,
  3. udržiavanie a skvalitňovanie medziľudských vzťahov,  
  4. zvládanie krízových situácií a oboznámenie sa s konkrétnymi spôsobmi postupu v situáciách s traumatizujúcim potenciálom.

Účastníci si vyskúšali konkrétne techniky a cvičenia, ktoré pomáhajú zmierňovať dopad uvedených udalostí na každodenný (nielen) pracovný život.

„Keďže som v narodený v znamení barana a ten má trošku výbušnú povahu, školenie ma naučilo, ako zvládať seba a ako sa správať a zachovať v kritických situáciách na pracovisku a riadiť svojich podriadených,“ popísal prínos školenia jeden z účastníkov.

Marek Horský, zmenový majster obsluhy expedície v studenej valcovni si školenie takisto pochvaľoval. „Nebolo to štandardné školenie, a to sa mi na tom páčilo najviac. Rozšírilo nám pohľad na riešenie krízových situácii na pracoviskách, ale aj na budovanie dobrých a hlavne správnych pracovných vzťahov,“ povedal a dodal, „veľmi ma zaujalo, keď sme sa pri riešení krízových situácii rozprávali o spôsoboch, ako znížiť stresovú situáciu formou správneho dýchania. Týchto spôsobov je určite viac a bolo by super si detailnejšie v tejto oblasti ozrejmiť aj ďalšie existujúce spôsoby tzv. psychohygieny.“

Podľa Mareka Horského by pohľad psychologičky mohol pomôcť nielen THP, ale aj R pracovníkom, pretože často v práci nie je možnosť zamyslieť nad niektorými kritickými situáciami, ako tomu bolo pri výmene názorov s lektorkou.

Školenia organizuje útvar Vzdelávanie a rozvoj  a budú pokračovať aj v priebehu leta.

Jana Lörincová, konzultantka pre vzdelávanie a rozvoj

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...