Vyhľadávanie:

Zostali na štíte Martina

Zostali na štíte Martina

Pre HC Košice sa sezóna 2016/2017 predčasne skončila vo štvrťfinále play-off

Pred sezónou 2016/2017 mali hokejisti HC Košice smelé plány a predsavzatia - hrať vo finále. Naposledy sa tešili zo zisku majstrovského titulu v roku 2015. Vtedy vo finále zdolali hokejistov z Banskej Bystrice 4:2 na zápasy. Vlani už na banskobystričanov výkonnostne nestačili
a rovnakým pomerom, ale 2:4 na zápasy svojmu súperovi v semifinále podľahli a v konečnej tabuľke obsadili 3. miesto. V práve sa končiacej sezóne chceli Košičania tento neúspech napraviť. V základnej časti hrali so striedavým úspechmi a čiastočne aj s nepresvedčivými výsledkami. Po nej skončili v tabuľke tretí a vo štvrťfinálovej sérii play-off hrali so šiestym tímom tabuľky základnej časti, s MHC Martin. Aj vlani sa stretli vo štvrťfinále s tým istým súperom, lenže vtedy sa s ním nemaznali a hravo ho zdolali na zápasy 4:0.

Situácia sa v tomto roku neopakovala a po výsledkoch 4:0, 1:2 doma, 1:4 a 0:3 vonku, 3:1 opäť doma a 0:1 na ľade v Martine, hokejisti HC Košice prehrali na zápasy 2:4 a z ďalších bojov vypadli. Nepomohla im ani výmena na trénerskej lavičke, keď tri kolá pred koncom základnej časti Rostislava Čadu a Marcela Šimurdu vystriedali Miroslav Marcinko a Anton Bartánus. Favorit z Košíc nepodával v týchto záverečných zápasoch vzhľadom na kvalitný káder adekvátne výkony a tak po šestnástich rokoch nepostúpil do semifinále. Zverenci novej trénerskej dvojice teda nebudú hrať o medaily, čo všetci fanúšikovia HC považujú za neúspech. V konečnom účtovaní najvyššej súťaže skončia naši hokejisti po vlaňajšom 3. mieste teraz na piatej priečke.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...