Vyhľadávanie:

Známy šéfkuchár zajtra iba na ÚMD

Známy šéfkuchár zajtra iba na ÚMD

Ak chodíte na obedy do jedálne ÚMD, určite zajtra, v piatok 15. marca ochutnajte špecialitu, ktorú bude variť hosťujúci šéfkuchár Marek Ort v rámci projektu Delirest Obed v práci.

Bude to Pečené kuracie stehno na spôsob bažanta, pečená koreňová zelenina a zemiakové šúľance s údenou paprikou a slaninou.

V príprave receptov vychádza Marek Ort z klasických surovín prerobených do modernej úpravy. Rád vymýšľa nové kombinácie a zaujímavé chute, aby zákazníka prekvapil niečím novým. Prezradil, že jeho najobľúbenejším receptom bol rezeň od babičky a všetky jedlá, ktoré mu varili babičky.

Tento skvelý šéfkuchár patrí medzi elitu česko – slovenskej gastronómie. Skúsenosti získaval v päť hviezdičkových hoteloch v Prahe, organizoval cateringy pre šľachtickú rodinu Lobkowiczovcov. Na Slovensku pôsobí od roku 2007. Pripravoval napríklad catering pre najväčší slovenský Ples v opere, účinkoval vo viacerých televíznych súťažiach zameraných na gastronómiu.  V roku 2009 získal zlato na Danubius live cooking, striebro v súťaži Poézia v gastronómii – studená kuchyňa v roku 2019. Osem rokov bol členom Národného tímu kuchárov a cukrárov, s ktorým „pozbieral“ nejedno ocenenie na svetových gastronomických súťažiach. V roku 2022 získal ocenenie Grand Prix 2022 – Osobnosť gastronómie – ocenenie za celoživotné dielo.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...