Vyhľadávanie:

Zimná rozprávka na Kojšovskej holi

Zimná rozprávka na Kojšovskej holi

Tip na víkend

Kojšovská hoľa nám svojou výškou 1241 metrov nad morom dáva veľkú nádej, že tu zažijeme krásne výhľady a pravú zimnú náladu, i keď to v dolinách často tak nevyzerá.  Východiskom pre túru je Zlatá Idka s nadmorskou výškou 660 m, teda ani výstup nebude mimoriadne náročný. Z dediny sa vyberieme po modrej turistickej značke, resp. auto zaparkujeme na parkovisku pri odbočke k sedačkovej lanovke. Modrá značka pokračuje okolo parkoviska do mierneho kopca a vchádza vľavo do lesa. Neustále stúpame lesom, potom po ceste a opäť schádzame z cesty doprava na zjazdovku. Vychádzame k hornej stanici lanovky na miesto zvané Golgota. Pri dobrej viditeľnosti sa nám otvárajú prvé výhľady na vrchol Kojšovskej hole s budovou meteorologického radaru. V prípade, že je viac snehu, môžeme na výstup použiť síce dlhšiu, ale od snehu čiastočne odhrnutú cestu, ktorá nás privedie k chate Erika.

Z Golgoty pokračujeme veľmi strmým úsekom k čajovni Katka, ktorá je žiaľ už dlhšie zatvorená a popod lyžiarsky vlek stúpame na vrchol. Od turistického smerovníka je úžasný kruhový rozhľad, ktorému na západe dominuje hradba tatranských štítov, masív Kráľovej hole a za dobrej viditeľnosti na východe dovidíme až na Vihorlat. Pri návrate z vrcholu môžeme pokračovať po ceste k chate Erika, kde je otvorený bufet. Pri návrate sa najmä deťom môžu zísť klzáky, ktorým stačí aj málo snehu na veselé zážitky.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...