Vyhľadávanie:

Žiaci znovu zasadnú do lavíc

Žiaci znovu zasadnú do lavíc

Prázdniny sa končia, už v pondelok, 3. septembra, sa školské brány opäť otvoria dokorán. V školskom roku 2007/2008 bude na 83 stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja študovať dovedna 38 100 mladých ľudí. Medzi siedmimi školami s najväčším očakávaným počtom žiakov je aj Stredné odborné učilište hutnícke v Košiciach-Šaci.

"V novom školskom roku zasadne do lavíc nášho učilišťa dovedna 800 žiakov," informuje jeho riaditeľ Jozef Šablatúra. Zaujímavý je fakt, že za posledné dva roky sa ich počet zvýšil o 90. V situácii, keď stredné odborné učilišťa, napríklad strojárske, stavebné či textilné, zaznamenávajú výrazný pokles počtu žiakov a niektoré z nich aj zrušili, je to veľmi dobrá správa. "Na základe dohody so spoločnosťou U. S. Steel Košice budeme na hutnícke povolanie pripravovať 164 prvákov, a to v 4-ročných študijných odboroch hutník-operátor, mechanik-elektrotechnik, mechanik strojných zariadení a programátor obrábacích a zváracích strojov, ktoré končia maturitou a v 3-ročných učebných odboroch - mechanik-opravár pre stroje a zariadenia a elektromechanik."

V učilišti sa už v 2. a 3. ročníku zaúča vo vybraných profesiách pre potreby košickej oceliarne dovedna 382 žiakov, ktorým huta poskytuje prospechové motivačné benefity. Prváci budú dostávať vreckové.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...