Recept šéfkuchárky závodnej jedálne vo vstupnom areáli
Zvyčajne si vianočnú kapustnicu nevieme predstaviť bez dobrej klobásy. Šéfkuchárka závodnej jedálne vo vstupnom areáli Silvia Tarbajová vám ponúka
recept na Ždiarsku vianočnú polievku, pre ktorú je typické bravčové mäso a zázvorové korenie.
Na desať porcií polievky potrebujete: približne 0,50 kg kyslej kapusty, rovnaké množstvo bravčového pliecka - údenej krkovičky, hladkú múku, cesnak,
čierne mleté korenie, zázvor mletý, jednu kyslú smotanu, cibuľu, bravčovú masť, soľ.
Postup: Bravčové pliecko nakrájané na jemné kocky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Pridáme jemne posekanú kyslú kapustu. Na masti opražíme na drobno
nakrájanú cibuľu do zlata, pridáme hladkú múku = svetlá zápražka, prilejeme ju do kapusty s mäsom. Okoreníme mletým zázvorom, čiernym mletým korením. Na záver do polievky pridáme kyslú smotanu.