Vyhľadávanie:

Zažite zajtra Noc múzeí aj v Steel Parku

Zažite zajtra Noc múzeí aj v Steel Parku

Už zajtra, v sobotu 18. mája 2024 sa v čase od 17.00 do polnoci uskutoční 20. ročník Košickej noci múzeí a galérií. Svoje brány otvorí aj Steel Park – park vedy, ktorý sa nachádza v Kasárňach/Kulturpak na Kukučínovej 2.

Expozície Steel Parku boli vytvorené vďaka štedrej podpore U. S. Steel Košice pred viac ako 10 rokmi a na základe spolupráce s Technickou univerzitou v Košiciach, Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a ústavmi Slovenskej akadémie vied .

Nadácia U. S. Steel Košice finančne výrazne pomôže Steel Parku aj v tomto roku, a to na obnovu a modernizáciu expozícií.

  

Návštevníci si budú môcť okrem prehliadky stálej expozície spríjemniť zajtrajší večer a doplniť si vedomosti na dvoch kreatívnych a interaktívnych  workshopoch. Prvý je nazvaný „Cestou svetelnou“ a uskutoční sa v čase od 17.00 do 19.00. Účastníkov čakajú chemické a fyzikálne pokusy so svetlom,  fluorescenciou, laserom a svietiacimi kvapalinami.

Workshop "Príbeh čiernej perly" bude od 20.00 do 22.00 a je určený pre zVEDAvcov, ktorí sa počas pirátskeho  putovania cez hlavolamy, chemické a fyzikálne pokusy dopracujú až k vylúšteniu tajničky.

Lístky na podujatie Košická noc múzeí a galérií si zakúpite počas podujatia (5 € /3 € ) a po zakúpení na prvom mieste ich môžete použiť na vstup do ostatných partnerských organizácií v rámci mesta.

Pozvánka na 20. ročník Košickej noci múzeí a galérií (+ program) | Visit Košice (visitkosice.org)

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...