Vyhľadávanie:

Vymenili počítače za hrnce a varešky

Vymenili počítače za hrnce a varešky

Včera vymenila štvorica našich manažérov svoje obvyklé pracovné nástroje, ktorými sú počítače či notebooky za ostro nabrúsené nože, hrnce a varešky. Prijali totiž pozvanie na pilotnú školu varenia, ktorú zorganizovala spoločnosť Delirest.

„Máme vynikajúceho šéfkuchára Fera Sedláka, tak sme sa rozhodli priblížiť jeho kulinárske umenie a zručnosti záujemcom o prípravu dobrého jedla prostredníctvom školy varenia. V našej spoločnosti sme začali pred rokom organizovať súťaž Culinary Cup, ktorého sa zúčastnilo 20 českých a 20 slovenských kuchárov. Fero Sedlák vyhral v slovenskom kole a postupuje do finále. Pod jeho taktovkou sa účastníci dnešného workshopu naučia ako pripraviť slávnostné menu bez laktózy,“ povedal Gabriel Vrzal zo spoločnosti Delirest.

„Ako chutne si navaríte, tak chutne sa najete. Veľa vecí som vám pripravil vopred, aby ste sa nezdržiavali napríklad čistením cibule. Predjedlom bude Spálený losos, marinovaná uhorka, pohánkové pukance a cviklový gél. Ako hlavné jedlo si pripravíme Bravčovú panenku s wasabi petržlenom a glazovanou mrkvou.  Všetko to bude bez laktózy, bude to teda zdravšia verzia jedál, ktoré poznáte,“ takto predstavil šéfkuchár slávnostné menu.

S akými očakávaniami prišli účastníci na podujatie? (na titulnej snímke zľava)

„Doma varím pravidelne, očakávam, že sa dnes naučím niečo nové, čo by som mohla vyskúšať,“ povedala  Soňa Kötelešová.

Edo Grečner, aj keď často nevarí, varenie ho baví: „Keď sa dnes niečo nové naučím, rád to predvediem manželke.“

Mám doma troch chlapcov, takže varím hlavne vo veľkých množstvách. Rada však experimentujem, takže sa teším, že sa niečo nové dozviem,“ hovorí Dušana Takáčová.

V kuchyni je doma aj Agáta Pastorová: „Keď mi prídu vnúčatá, tak varím hlavne paradajkovú polievku a rezance s tvarohom.  Rada však robievam mäso opečené na panvici, k tomu šalát, alebo nejakú zeleninu.“

Účastníci tohto pilotného projektu si pod vedením Fera Sedláka (na snímke vpravo) vykúzlili veľmi chutné jedlá, ktoré navyše na tanieroch aj veľmi dobre vyzerali. Najviac ich zaujala príprava spáleného lososa a všetci chceli vedieť recept na výborný cviklový gél.

   

Ďalšia škola varenia sa uskutoční 29. júna. Témou bude obľúbená talianska kuchyňa. Podrobnosti sa dozviete v jedálni vo Vstupnom areáli a v Repre reštaurácii.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...