Vyhľadávanie:

Víťazstvo získali vlaňajší finalisti

Víťazstvo získali vlaňajší finalisti

Na dvorcoch v Mestskom parku štartovalo v tenisovom turnaji manažérov 28 dvojíc v štvorhre

Tenis
Najďalej to na tenisovom šampionáte dotiahli dvojice zľava Corrente s Frascarellim a Bolf s Maďarom, ktoré sa prebojovali až do finále.

Rekreačný tenis má medzi zamestnancami našej spoločnosti čoraz viac prívržencov z radov manažérov. Tento šport im slúži nielen na relaxáciu po celodennej práci, ale aktívnym pohybom sa snažia o obnovu svojich fyzických i psychických síl. Škoda len, že v tohtoročnom III. ročníku tenisového turnaja manažérov v štvorhre o majstra U. S. Steel Košice, ktorý sa uskutočnil v sobotu 19. júna 2004, tomuto podujatiu počasie neprialo.

Hralo sa na tenisových dvorcoch v Mestskom parku. Podľa plánu sa mal šampionát odohrať za jeden deň. Lenže kvôli dažďu sa záverečné zápasy dohrávali až v nedeľu predpoludním. Z 30 prihlásených dvojíc sa prezentovalo 28, ktoré boli vyžrebované do ôsmich skupín. V štyroch skupinách štartovali 4 dvojice a v ďalších štyroch skupinách hrali tri dvojice systémom každý s každým na jeden set do 6, pričom pri rovnosti bodov sa o víťazovi rozhodlo v tajbrejku. Prvé dva páry zo skupín postupovali do vyraďovacích bojov medzi šestnástich účastníkov, z nich osem víťazov sa prebojovalo do štvrťfinále.

Medzi štyroch semifinalistov sa cez sito vyraďovacích bojov dostali dvojice Kyle Austin Frascarelli - Ralph Corrente, Ladislav Volavka - Bartolomej Kundis, Miroslav Maďar - Juraj Bolf a Marcel Palai - Robert Kopf.

V priebehu predpoludnia, kedy bolo ešte slnečné počasie, sa účastníkom majstrovstiev hralo pred početnou diváckou kulisou veľmi dobre. Horšie to bolo v sobotu popoludní, kedy sa turnaj kvôli dažďu nedohral. Prvý semifinálový zápas Frascarelli, Corrente - Volavka, Kundis museli za stavu 5:5 prerušiť a druhé semifinále, v ktorom sa stretli Maďar, Bolf - Palai, Kopf bolo prerušené za stavu 1:1.

V nedeľňajšej dohrávke napokon Frascarelli s Correntem po tuhom boji zdolali dvojicu Volavka, Kundis až v tajbrejku 7:6 a do finále sa prebojovali aj vlaňajší finalisti Maďar s Bolfom, ktorí vyhrali nad párom Palai, Kopf 6:3. V zaujímavom súboji o bronz mali Volavka s Kundisom za súperov Palaia s Kopfom. Až do stavu 5:5 sa súperi striedali vo vedení, v závere hráči mladšej generácie Palai s Kopfom presnejším zakončením strhli víťazstvo v sete po výsledku 7:5 na svoju stranu a skončili na 3. mieste.

Finále bolo skutočným vyvrcholením najlepších dvojíc na šampionáte. Maďar s Bolfom sa v podobnej situácii vo finále ocitli na dvorcoch aj vlani, lenže vtedy podľahli neskoršej víťaznej dvojici Pavia, Kmec. Tentokrát nenechali nič na náhodu, hrali sústredene s dôrazom pri sieti a v boji o zlato zdolali Frascarelliho s Correntem 6:2. Najbližšie sa tenisový turnaj dvojíc mužov, ale aj žien, či zmiešaných párov, bude konať v rámci našej letnej olympiády. Dá sa predpokladať, že bojovať o medaily bude rekordný počet súťažiacich dvojíc, čo je signál pre organizátorov, aby sa hralo na viacerých dvorcoch počas dvoch dní.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...