Vyhľadávanie:

Víťazná séria majstra pokračuje

Víťazná séria majstra pokračuje

Hokejisti HC Košice zvýšili v extralige svoj náskok na rozdiel siedmich bodov

Vo štvrtok 22. januára 2015 došlo v mužstve HC Košice k zmene na trénerskom poste. Funkciu hlavného trénera železiarov prevzal po Antonovi Tomkovi Peter Oremus a jeho asistentom sa stal Roman Šimíček, ktorý nahradil Pavla Zůbeka. Pod vedením novej trénerskej dvojice odohralo naše mužstvom v základnej časti hokejovej extraligy v rozpätí deviatich dní päť zápasov, z nich štyri na domácom ľade. Vo všetkých stretnutiach sa im darilo a po sérii piatich víťazstiev v rade si svoju vedúcu pozíciu v tabuľke upevnili. Ako prvý tím extraligy pokorili hranicu sto bodov a pred Banskou Bystricou majú náskok siedmich bodov. Košičania sa k dobrému výkonu naštartovali, veď pod vedením trénera P. Oremusa nestratili ani bod. "Nemám čarovný prútik," nechal sa počuť nový kormidelník HC. "Len som nabádal hráčov, aby si rýchlosťou, agresivitou a ťahom na bránku vytvárali čo najviac šancí. Čím ich bude viac, tým skôr prinesú pre mužstvo góly a pokoj na hokejky. Tak isto musíme byť pevní v obrane, z ktorej treba rýchlo a jednoducho vyrážať dopredu. Je to náročné, ale zatiaľ to chlapci zvládli veľmi dobre. Výborný bol aj brankár Melicherčík."

V tomto týždni je v našej najvyššej hokejovej súťaži reprezentačná prestávka. Počas nej sa uskutočnia dve medzinárodné hokejové podujatia. Výber A-mužstva Slovenska sa predstaví na turnaji Slovakia Cup v Banskej Bystrici, kde sa vo štvrtok 5. februára stretne s Nemeckom a v sobotu 7. februára so Švajčiarskom. V kádri, ktorý nominoval tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek, je aj náš obranca Adam Jánošík. Ten si pred blížiacimi sa zápasmi reprezentácie zlepšil náladu doma vedúcim gólom proti Trenčínu. Svoje pocity zo zápasu okomentoval slovami: "Mám radosť z gólu, ktorý pomohol nášmu tímu k víťazstvu, hoci bolo veľmi tesné. Snažil som sa hrať čo najlepšie a svojím výkonom dokázať, že si reprezentáciu zaslúžim. Teším sa na stretnutie so svojimi krajanmi zo Spišskej Novej Vsi, s bratmi Júliusom a Liborom Hudáčkovými, ktorí sú tiež nominovaní na turnaj."

V rovnakých dňoch, 5. - 7. februára, sa vo Viedni uskutoční turnaj Euro Ice Hockey Challenge, ktorého sa okrem Talianska, Slovinska a domáceho Rakúska zúčastní aj olympijský výber Slovenska hráčov do 25 rokov. Pod vedením trénerov Vladimíra Országha a Milana Jančušku sa z Košíc dostali do výberu obranca Erik Černák a útočníci Tomáš Hrnka a Adam Lapšanský. Medzi náhradníkmi je obranca Miroslav Macejko.

Po týchto dvoch podujatiach bude hokejová Tipsport extraliga pokračovať v stredu 11. februára zápasmi 48. kola. Zverenci trénera P. Oremusa sa predstavia svojim fanúšikom v Steel aréne, v ktorej sa o 17.30 hod. stretnú s Piešťanmi a v piatok 13. 2. privítajú Nitru.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...