Vyhľadávanie:

Vaše dve percentá z dane môžu pomôcť zdravotníctvu alebo športu

Vaše dve percentá z dane môžu pomôcť zdravotníctvu alebo športu

Aj v tomto roku môže každý z nás poukázať oprávnenému subjektu dve percentá zo zaplatenej dane za rok 2004. Už ste sa rozhodli, ktorému z nich ich poukážete? V centrálnom zozname prijímateľov sú aj dve inštitúcie, ku ktorým máme my, hutníci, veľmi blízko. Je to Nadácia U. S. Steel Košice a Občianske združenie Košická aréna.

Nadácia U. S. Steel Košice bola založená koncom roka 2002 s cieľom podporovať košický región v oblasti zdravotníctva, vzdelávania a humanity. Odvtedy už pomohla viacerým inštitúciám i jednotlivcom, ktorí sa ocitli v zložitých životných situáciách. Jej pomoc je konkrétna a adresná, svoj ušľachtilý cieľ plní otvorene a transparentne. Vlani odvedený podiel zo zaplatenej dane, ktorý predstavoval 2 582 202 korún, použila okrem iného na nákup dôležitých zdravotníckych prístrojov pre päť košických zdravotníckych pracovísk. Spomeňme len digitálny dermatoskop, ktorý pomáha pri odhaľovaní zhubných kožných ochorení, vyhrievacie lôžko s fototerapiou, slúžiace novorodencom, či monitorovacie systémy základných životných a vitálnych funkcií. Všetky z nich dnes slúžia tak zamestnancom fabriky a ich rodinným príslušníkom, ako aj všetkým obyvateľom košického regiónu. Podobne aj v tomto roku chce nadácia zo zaslaných finančných prostriedkov zakúpiť ďalšie zdravotnícke prístroje, ktoré budú slúžiť na odborné vyšetrenie nás všetkých. Pomôžme košickému zdravotníctvu, sami sebe a iným!

Milovníci hokeja, a je ich medzi nami určite viac než dosť, sa už iste nevedia dočkať dôstojného stánku, ktorý si tento obľúbený zimný šport zaslúži. Po rokoch problémov s prestavbou zimného štadióna, ktoré súviseli s ekonomickou situáciou bývalých VSŽ, sa o jej oživenie veľkou mierou pričinila práve spoločnosť U. S. Steel Košice, ktorá ako prvá venovala na tento účel 42 miliónov korún. Postupne pribudli ďalšie finančné prostriedky z privátnych zdrojov, mestského rozpočtu a výraznú sumu vo výške 250 miliónov korún sa rozhodla vláda na dostavbu štadióna vyčleniť z prostriedkov, ktoré U. S. Steel Košice zaplatila na daniach za nadprodukciu. To všetko umožnilo pokračovať v prácach na stavbe.

Majiteľom zatiaľ nedostavaného hokejového štadióna v našom meste je občianske združenie Košická aréna, ktoré sa tiež nachádza v centrálnom zozname prijímateľov dvoch percent z daní fyzických i právnických osôb. Podporiť šport v Košiciach a pomôcť pri dostavbe Košickej arény, ktorá bude mať multifunkčný charakter, môžete aj vy. Ak sa rozhodnete poukázať svoje dve percentá práve tomuto občianskemu združeniu.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...