Vyhľadávanie:

V ZOO pribudol nový geologický chodník

V ZOO pribudol nový geologický chodník

Zoologická záhrada Košice sprístupnila v polovici augusta tohto roka nový náučný chodník, ktorý tu vybudovali v rámci medzinárodného projektu z európskych zdrojov. Geologický chodník pribudol k doterajším trom botanickému, vtáčiemu a včelárskemu. Trasa 850 metrov dlhého chodníka sa dá absolvovať za približne tridsať minút. Nachádza sa tu osem stanovíšť s informačnými tabuľami, prostredníctvom ktorých sa návštevníci zoznámia s faunou, flórou, geológiou i paleontológiou pohorí Karpaty a Altaj.

V rámci projektu pribudlo v ZOO šesť krytých altánkov, desať lavičiek, pätnásť košov na odpadky. Unikátne, a v slovenských zoologických záhradách zatiaľ jediné svojho druhu, sú dva 3D prvky fosílií hornín tamojšieho územia. Zabrali takmer 30 štvorcových metrov a na jednom z nich v tvare pavučiny si môžu deti vyskúšať zdatnosť pri lezení. Projekt, ktorého realizácia sa začala v polovici minulého roka, počítal aj s vydaním Sprievodcu ZOO.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...